Foto:

TU Delft docent Haaksman wint onderwijsprijs

De J.B. Westerdijkprijs van de TU Delft is afgelopen week uitgereikt aan docent natuurkunde-experimenten Ron Haaksman. Deze prijs beloont personen met uitzonderlijke inzet voor het onderwijs van Technische Natuurkunde. Op 28 oktober besteedde de Delftse Post aandacht aan zijn populariteit.

Door Martijn Boerkamp

Delft - Haaksman ontvangt steevast een daverend applaus aan het einde van zijn college. Hij demonstreert natuurkunde-experimenten, en ondersteunt zo de natuurkundetheorie die zijn collega-docenten presenteren. De studenten genieten zichtbaar van de prachtige natuurkunde-opstellingen die Haaksman demonstreert. De waardering van de studenten voor zijn werk is ook te zien in een boekje; volgeschreven met lofuitingen.

Zijn demonstraties leveren hem vaak een vergelijking op met Walter Lewin: beroemd hoogleraar en oud-TU Delft student. Lewin geniet in de VS een glorieuze status in onderwijs. De verdiende prijs is vernoemd naar oud-natuurkunde hoogleraar Jan Berend Westerdijk. Hij stond bekend als een uitzonderlijk goede docent en was zelfs populair buiten zijn eigen faculteit. Bij zijn pensioen in 1980 is deze prijs naar hem vernoemd en 14 keer uitgereikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden