Boekuitreiking aan Robert Jan Stips


Martin Reitsma interviewt Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen bij Erik Kuylaars thuis.
Martin Reitsma interviewt Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen bij Erik Kuylaars thuis. (Foto: )

Boekuitreiking aan Robert Jan Stips

Afgelopen vrijdag reikte Rinus Gerritsen, bassist bij Golden Earring het boek ‘Supersister Looking Back, Naked’ uit aan de Delftse muzikant Robert Jan Stips. De frontman van de legendarische band Supersister. Popjournalist Martin Reitsma was erbij en doet verslag van een besloten en coronaproof evenement bij muziekproducer Erik Kuylaars, die zijn huis gastvrij had opengesteld voor deze uitreiking.

Door Martin Reitsma

Delft - De biografie over Supersister is geschreven door Fred Baggen. Naast deze band staan er ook bijdrages in over onder meer Golden Earring waarbij Robert Jan ook enkele jaren speelde. Voorts werkten Stips en Gerritsen op muzikaal vlak diverse keren samen, zelfs in 2019 nog. Het 970 pagina’s dikke meesterwerk maakt de lockdown wat aantrekkelijker voor elke liefhebber van ‘progressieve’ Nederpop uit de jaren 70. Schrijver Fred Baggen heeft veel onderzoek en interviews gedaan om er een biografie van te maken waar velen nog lang van kunnen genieten. Het eerste interview voor dit boek vond plaats in Delfgauw bij de Uylenburg.

Mooie woorden

In een coronaproof omgeving had Rinus Gerritsen mooie woorden voor zowel de muzikale virtuositeit van Robert Jan als voor de biografie. Cineast John Meijer nam het op film op. Fotograaf Paul Bergen maakte een fotoreportage van de uitreiking. Robert Jan vertelde: “De muziek van Supersister was altijd al een ode aan de fantasie en eigenheid die in elk mens zit, maar niet door iedereen wordt gebruikt of geuit. Het is vaak niet de makkelijkste weg die blijkbaar wel tot maaksels kan leiden die vijftig jaar later nog steeds de moeite waard zijn. Muziek uit inmiddels een andere wereld, die evenwel nog steeds beklijft”. Rinus Gerritsen vertelde nog een anekdote uit een ver verleden, mid jaren zestig, toen hij Delft bezocht met leden van de legendarische Engelse band The Who. Zijn geheugen is nog ijzersterk. Gerritsen en Stips zitten niet stil in coronatijd en zijn ook in deze periode voor zichzelf bezig met muziek. Beiden hebben nog volop muzikale plannen vanaf het moment dat dit weer mogelijk is. Ook zijn er voor Stips inhaalconcerten dit jaar omdat deze afgelopen jaar niet door konden gaan.

Boulevard of Music

Op de facebookpagina Boulevard of Music met rond de 4000 leden van Martin Reitsma is een volledige fotoreportage te zien over de boekuitreiking aan deze Delftse muzieklegende. Aan de Boulevard of Golden Music van Martin werken bekende muzikanten mee als Rudy van den Berg (Bennett) van The Motions, Jan Akkerman van Focus en Brainbox, Beer Klaasse van Q65 en Group 1850, drummer John Meijer van Renée, Hugo Gordijn manager van Group 1850, Big Wheel en The Nicols en popfotograaf Paul Bergen. Iconen uit de landelijke popmuziek. Het boek is exclusief te koop bij: www.supersister-de-biografie.nl www.supersister.nl www.rockart.nlwww. Meer info over Robert Jan Stips: www.stips.net

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden