"We moeten het samen doen"


<p>Nathalie Bosman (links) en Esther Sens-Hansen( rechts) (foto: Gitta Fleuren).</p>

Nathalie Bosman (links) en Esther Sens-Hansen( rechts) (foto: Gitta Fleuren).

(Foto: Gitta Fleuren)

"We moeten het samen doen"

De lockdown gaat nog even duren. Hoe gaat het met de Delftse ondernemers? Vandaag: Nathalie Bosman van de Etalagefabriek en Esther Sens-Hansen van restaurant en eetcafé de Waag.

Door: Gitta Fleuren

Delft - December werd voor Nathalie Bosman niet de maand waarin ze het omzetverlies van de lente kon goedmaken. De kerstitems liggen stilletjes op de planken. In een gesloten winkel werkt ze aan haar website. Bosman: “kleine ondernemers gaan nu allemaal online maar kunnen moeilijk opboksen tegen de bolpuntcommen, zalandoos , en koopjedeals met hun gratis verzenden en gratis retour.

Kaalslag

Met een eventuele aanscherping van de regels is ze blij. “als ik nu langs het Kruidvat fiets staat er een hele lange rij voor de deur. Dan denk ik: gaan die mensen allemaal paracetamol kopen? Ik vind het oneerlijke concurrentie. Ik houd mijn hart vast voor onze stad over een half jaar. Als er een kaalslag komt en er alleen nog grote ketens staan: willen we dat? Het is een belangrijke vraag aan de Delftenaren: hoe willen zij dat hun stad er straks uitziet? Kijk om je heen: iedereen doet zo zijn best; met afhaalloketten, bezorgingen en noem maar op.

Stop met bestellen bij de grote ketens. die hebben uw steun niet nodig. die redden het wel!” Ondanks alles wil Bosman met frisse moed in het voorjaar open gaan en dan knallen. “We moeten het samen doen, iedereen zit in hetzelfde schuitje”

“Stop met bestellen bij de grote ketens”

De Waag

Ook eetcafé de Waag heeft alle inventiviteit in de strijd gegooid om te blijven doen waar hun hart ligt: Gastronomische quizzen, nieuwjaars champagnepakketten, verrassings bezorgmenu’s, Het hechte team van medewerkers bleef bij elkaar komen om te blijven ontwikkelen en contact te houden. Nu al zijn de valentijnsplannen klaar en de Waag wil in het nieuwe jaar theatervoorstellingen met diners organiseren.

Esther Sens-Hansen is sinds september bedrijfsleider van de Waag. “We hebben een superteam en we gaan het redden, maar hoewel er overheidssteun is komt die vrij laat. Ondernemers die geen reserves hebben gaan het niet halen vrees ik.”

Samen sta je sterker

Sens-Hansen wordt bijgestaan door Charles en Nicole Wauters. Het gepensioneerde echtpaar is vanaf het begin van de crisis in de bres gesprongen voor de Waag en nam het roer over van hun schoonzoon.

Nicole Wauters: “Supermarkten verdienen op dit moment superveel. Zij zouden de kleine ondernemers kunnen steunen. Want die zijn nodig om het sociale contact te behouden in je stad. We willen contact versterken met horeca- en andere ondernemers en de gemeente. Samen sta je sterker”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden