Tel de mollen in het mollenweekend 13 en 14 februari


Foto:

Tel de mollen in het mollenweekend 13 en 14 februari

Natuurlijk Delfland heeft in 2021 als jaarthema Maaien en Zaaien, een onderdeel van de activiteiten is het Soort van het Seizoen. Het soort van dit seizoen is de mol. In het weekend van 13 en 14 februari is het landelijke mollentelweekend. Dus iedereen in het werkgebied van Natuurlijk Delfland (Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland) wordt opgeroepen om mollen en hun hopen te melden. Meld deze via waarneming.nl of natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Ook ontvangt Natuurlijk Delfland graag eerdere ervaringen en foto’s van mollen. Er is een informatiebrief beschikbaar over de mol, want dit dier heeft zijn eigen rol in de natuur. Vraag deze aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl.

Er is nog te weinig bekend over het voorkomen van mollen, vooral in park en stad. Help mee om daar verandering in te brengen! Het gaat om het melden van de molshopen, een levende mol zie je maar zelden. Mollen leven in gangen onder de grond, in het voorjaar gaan mannetjes op zoek naar een vrouw. Bij het graven van nieuwe gangen ontstaan molshopen. Een aantal hopen bij elkaar in één veldje of berm zijn vaak het werk van één mol.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2021 is het thema Zaaien en maaien.

Ieder seizoen staat één plant of dier centraal om aandacht aan het thema te geven.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden