Click and Collect, ook in Delft


<p>Afgifteoefening bij O&#39;Donna</p>

Afgifteoefening bij O'Donna

(Foto: Gitta Fleuren)

Click and Collect, ook in Delft

Bestellen en afhalen van producten bij niet-essentiële winkels is vanaf vandaag mogelijk. De versoepeling moet pakketdiensten verlichten en perspectief bieden aan ondernemers. Hoe lossen de Delftse winkeliers dit op?

Delft- Bij kledingwinkel O’Donna is de etalage nog dichtgetimmerd vanwege de rellen. Achter de schermen zijn Odette Dorjee en haar medewerkers bezig met de bestellingen en het afhaalsysteem. ‘Voor ons is de overstap niet zo groot”, vertelt Odette,”we deden altijd al veel online. Ik ben wel blij met deze versoepeling. De regelgeving was onduidelijk. Wij hebben in december een waarschuwing gehad en deden niets meer qua afhalen maar andere winkels wel. Dit geeft duidelijkheid”.

Jubileum

Odette is benieuwd of volle winkels ooit weer mogelijk zijn. “Ik kijk er heel erg naar uit om klanten te kunnen adviseren”. Deze week bestond O’Donna 15 jaar. We hebben het klein gevierd, met taart en met verrassingsvouchers voor 15 euro korting op een bestelling”.

Maltha Sport

Bij Maltha sport wordt op de valreep de website aangepast om iedereen een ophaaltijd te kunnen aanbieden bij een bestelling. “De marge is nu een half uur en als het drukker wordt doen we een kwartier”, zegt Bob Maltha. Hij is de 4e generatie in de winkel. Zijn grootvader begon in 1894 met een leerhandel en schoen- en laarzenmakerij. “We hadden dit jaar nog geen 10 % van de normale omzet. Ik verwacht niet dat dat nu veel hoger wordt, maar het is goed om weer contact te hebben met onze klanten. Er komt een tafel in de deuropening met een pinapparaat. Mijn zoon ( 5e generatie) is in de winkel en ik ga de hele dag achter de computer zitten en goed advies geven , zodat mensen het juiste artikel af kunnen halen. Ik verwacht dat mensen dit leuker vinden dan bestellen bij de grote ketens: je maakt een wandelingetje, kleinere dingen bestel je eerder bij ons, het geeft misschien nog een gevoel van: Goh ik ga nog een beetje winkelen”.

Hoe het werkt

Doe vooraf een bestelling bij een winkel of een locatie met een winkelfunctie. Je ontvangt een bevestiging met een tijdslot wanneer de bestelling af te halen is. Er zit minimaal 4 uur tussen het bestellen en afhalen. Afhalen kan alleen binnen het afgesproken tijdslot. De afspraakbevestiging bevat alle informatie over het veilig afhalen. Afhalen doe je alleen en aan de deur. Alleen als je klachtenvrij bent, kan de bestelling worden afgehaald. Betalen doe je thuis vooraf, achteraf of (liefst) contactloos bij het afhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden