<p>Popjournalist Martin Reitsma</p>

Popjournalist Martin Reitsma

(Foto: )

Martin wil straatnamen voor Delftse muzikanten

Martin Reitsma voert met zijn Facebook pagina Boulevard of Music actie voor een eerbetoon aan Delftse en Haagse topbands. Hij wil straatnamen naar hen vernoemen.

Delft - Popjournalist Reitsma vertelt: "Ik ben een actie gestart om draagvlak te creëren om straatnamen te benoemen naar gouden Delftse en Haagse popbands. Muzikanten die beide steden tot ver over onze landsgrenzen bekendheid hebben bezorgd. De voorzitter van het comité van aanbeveling is niemand minder dan vaderlands icoon Paul van Vliet, ook cabaretier Sjaak Bral, Nationaal Popmuseum RockArt, Victor R. Meijer en muzikant en cineast John Meijer zijn met Reitsma ambassadeurs hiervoor." De afgelopen jaren had Reitsma hierover informatieve gesprekken met lokale bestuurders maar ook met premier Rutte en minister Dekker. Rutte en Dekker vertelden dat zij achter dit plan staan en Rutte merkte op "Dan moeten het wel mooie straten, pleinen, kades en singels worden."

Het is volgens Reitsma nu aan de gemeentes om dit op te pakken. Hoe mooi zou het zijn als Delftse muzikanten een straatnaam krijgen. Te beginnen met Peter Tetteroo, Nico Haak, maar ook bands als Tee Set, After Tea, Alquin, The Mo en Nico Haak en de Paniekzaaiers.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten