Volleyballers lopen tegen kinderziektes


Foto:

Volleyballers lopen tegen kinderziektes

De studenten van de Delftse Studenten Volleybal Vereniging “Punch” zijn 2021 goed begonnen. In de eerste week van het nieuwe jaar werd er een sponsorloop georganiseerd voor het goede doel. Dit goede doel was Spieren voor Spieren. Met een totaal van twintig hardlopers is er een week lang hardgelopen. Met deze actie is een bedrag van 5380,93 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren.

Sponsorloop in tijden van een pandemie

Omdat het organiseren van een reguliere sponsorloop helaas niet mogelijk is vanwege het coronavirus hebben de studenten uit de lustrumcommissie van Punch een alternatief bedacht. Alle deelnemers konden gedurende een week op hun eigen moment en eigen locatie gaan hardlopen, waardoor er geen samenscholing plaatsvond. Via een hardloopapp werd het aantal hardgelopen kilometers bijgehouden. 

Spieren voor Spieren

Gedurende het hele veertiende lustrum wordt er geld ingezameld voor Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren is een goed doel met als missie: ‘Alle spierziekte bij kinderen verslaan’. Dit doet zij door onderzoeken naar spierziektes te financieren en hulpmiddelen te bieden voor kinderen die lijden aan een spierziekte.

Lustrum Punch

Dit jaar is het lustrumjaar van Punch, dat opgericht is in 1950. Dit jaar viert Punch dus haar 70ste verjaardag. Om naast een mooie lustrumviering ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij, koos de lustrumcommissie ervoor om het lustrum te koppelen aan een goed doel. Wegens het coronavirus was het op 18 oktober, de verjaardag van Punch, niet mogelijk om een lustrumfeest te geven. Wel werd er een lustrumweek met kleinschalige activiteiten georganiseerd, zoals een zelfgemaakte escaperoom. Tijdens deze lustrumweek was het mogelijk om bij alle activiteiten geld te doneren aan Spieren voor Spieren. Hiermee, en tijdens een digitale goede doelen borrel, is er tijdens deze lustrumweek 552,07 euro opgehaald.

Resultaat

In totaal is er gedurende de eerste lustrumweek en met de sponsorloop samen 5933 euro opgehaald. Hoewel dit een formidabel bedrag is, is de lustrumcommissie van Punch nog niet tevreden. In de tweede lustrumweek, die in april plaats zal vinden, zal er ook geld worden ingezameld ten behoeve van Spieren voor Spieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden