<p>Tijn Noordenbos in gesprek met Kelly Muilman</p>

Tijn Noordenbos in gesprek met Kelly Muilman

(Foto:)

‘Met een mes op zak ben je zelf een zak’

Het is van alle tijden dat jongeren met elkaar op de vuist gaan. Vroeger was het bij elke kermis weer raak. Maar we kennen het ook uit Amerika waar grote jeugdbendes de stad onveilig maken. En als we nu een ding niet willen overnemen uit Amerika dan is het wel het geweld.

Delft - De laatste maanden horen we steeds meer berichten over jongeren die met een mes op stap gaan of zelfs mee naar school nemen. Ze willen graag stoer zijn en bij een groep horen. Als je bij een groep hoort dan heb je vaak een andere groep waar je met z’n allen een hekel aan hebt. En heel toevallig heeft die groep weer een hekel aan jouw groep. Het gaat natuurlijk nergens over, maar het is nu eenmaal zo. Als je dan altijd een mes op zak hebt, is de kans aanwezig dat je het gebruikt. En het nare van een mes is, dat het er zo gewoon uitziet, per slot liggen er in iedere keuken wel tien messen. Maar een mes is een heel dodelijk wapen. Één steek is vaak al dodelijk.

De opa van Kelly

Iemand die daar alles vanaf weet is Kelly Muilman. Op zondagochtend ben ik bij haar langs gegaan. Ze vertelde dat haar opa is neergestoken en later overleden, doordat een kwade ex werknemer een mes in zijn nek stak. Zij was toen nog maar 11 jaar en het maakte op haar grote indruk. Jaren heeft ze er mee geworsteld, was vaak om niks kwaad en is uiteindelijk in therapie gegaan om er wat aan te doen. Gelukkig is ze er nu wat rustiger onder, maar zoals ze zelf zegt:”de dader kwam na 4 jaar vrij en ik zit levenslang met dit rot gevoel. Mijn opa was niet bij mijn bruiloft en heeft mijn kinderen nooit kunnen zien en dat vind ik heel erg”.

Campagne

Zij heeft nu mee gedaan aan een campagne ,mogelijk gemaakt door de federatie nabestaande geweldslachtoffers

FNG

. De campagne heet: ”uitgaan of naar de les, waarom met een mes?”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden