<p>Micky Bakker bij het bord van de Papaver.</p>

Micky Bakker bij het bord van de Papaver.

(Foto: )

Vernieuwingsslag voor De Papaver

De nieuwe website van Duurzaamheidscentrum De Papaver is online. Een mooie mijlpaal in de vernieuwingsslag die directeur Micky Bakker in gang heeft gezet, richting een bruisende bezoekerscentrum voor informatie en inspiratie rondom natuur, milieu en duurzaamheid.

Door: Annemarie Oorthuizen

Delft - “Het was belangrijk dat er een nieuwe website kwam. Dit is echter maar een onderdeel van een veel breder plan”, vertelt Bakker. “We hebben ontzettend veel kennis in huis. Dit wil ik nog steviger gaan neerzetten naar buiten toe zodat De Papaver straks echt dé plek is waar bewoners uit regio Delft naartoe gaan voor informatie en inspiratie. Over circulaire economie, afvalvrij leven en klimaatadaptatie. Maar ook voor informatie over de plastic soep, energiebesparing, zwerfafval en biodiversiteit.”

Deze onderwerpen vertaalt De Papaver vervolgens naar kennis en activiteiten. Bakker: “We organiseren lezingen, workshops en exposities voor iedereen die meer wil weten over natuur en duurzaamheid. Van een lezing over de regenworm tot informatie over het groener maken van je tuin. Maar ook voor kinderen en scholen blijven we de thema’s doorvoeren in het centrum via speurtochten, workshops en lespakketten.

Nieuw zijn de partnerschappen met bedrijven: “We stellen een jaarprogramma met hen samen waarin ze werken en vergaderen in ons centrum gecombineerd met bijvoorbeeld lunchexcursies met een bioloog of workshops.”

Om alle plannen te realiseren staat er ook een renovatie en verduurzaaming van het gebouw op de agenda. “Het pand is in 1993 neergezet. Toen was dit één van de duurzaamste gebouwen van Nederland, maar ondertussen is het achterhaald en verouderd. Als duurzaamheidscentrum willen we ook het voorbeeld geven en inspireren. Daarom wordt de verbouwing een onderdeel van onze informatievoorziening, zodat we mensen straks kunnen laten zien welke materialen we hebben gebruikt en welke keuzes we hebben gemaakt.

Kijk op de nieuwe website www.papaverdelft.nl voor meer informatie.

Over duurzaamheidscentrum De Papaver

De Papaver bestaat al sinds 1973. Vanaf 2015 viel het centrum niet langer onder het beheer van de Gemeente Delft, maar kwam dit bij een onafhankelijke stichting te liggen. In 2020 werd Micky Bakker de nieuwe directeur. Sinds maart 2020 heeft De Papaver vanwege de coronacrisis al drie keer de deuren moeten sluiten voor bezoekers. De Papaver is nog wel open op afspraak voor de verkoop van honing of andere spullen uit de shop, het huren van grijpers voor zwerfafval of het lopen van een speurtocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden