Foto:

Aangepast (les)zwemmen in zwembad Kerkpolder binnenkort mogelijk

Het zwembad is nu nog gesloten, maar de voorbereidingen zijn in volle gang voor het aangepast (les)zwemmen in zwembad Kerkpolder Delft. Op dit moment zijn ze druk bezig met onder andere: een tillift installeren, aanmeldingen verwerken enzovoorts. Dit zodat ze gelijk kunnen gaan starten, zodra het RIVM het toelaat!

Delft - Het Startblok, zwembad Kerkpolder, Redeoss en de beweegcoach (VTV Delft) hebben via het sportakkoord van Delft een aanvraag gedaan voor (les)zwemmen voor mensen met een bijzondere eigenschap en ze hebben een GO gekregen. Hier zijn ze met elkaar heel erg blij mee, want met deze activiteiten gaat een wens voor veel sporters van Delft in vervulling.

Wat gaat er dan precies gebeuren?
Er komen twee nieuwe zwemactiviteiten bij in zwembad Kerkpolder, namelijk zwemles voor kinderen en doelgroep zwemmen voor volwassenen! De zwemlessen en doelgroep zwemmen voor volwassenen gaan verzorgd worden door stichting Het Startblok. Stichting het Startblok zwemt al 6 jaar in de omliggende gemeenten, dus heeft veel ervaring met de doelgroep.

Leszwemmen is voor kinderen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben in verband met de beperking, is wat zij doen. Maximaal 4 kinderen in een groep, omdat persoonlijke aandacht van groot belang is. De doelstelling is jezelf leren redden op ieder zijn/ haar eigen tempo en een zwemdiploma halen. Aanmelden kan, want er zijn nog plaatsen vrij.

Voor volwassen met een chronische aandoening of beperking, kan het zijn dat je (letterlijke) drempels ervaart om te gaan zwemmen door lichamelijke klachten, psychische klachten of je voelt je fijner in een groep met lotgenoten, ook daarvoor is er een nieuwe zwemactiviteit. Oefeningen doen op je eigen niveau en vooral kijken naar wat jij kan. Plezier en veiligheid staat bovenaan.

Beweegcoach: “We hebben elkaar nodig (zeker in deze tijd) en het realiseren van deze activiteit doen we dan ook echt samen. Het is een mooie samenwerking, waarbij ieder zijn/haar input van groot belang is. Nu nog wachten op het startsein van de overheid en dan kunnen we gaan starten met zwemmen.”

Daarnaast is Stichting Het Startblok nog op zoek naar lesgevers, vind je het leuk om met mensen te werken in het water? 

Wil je meer weten of wil je je aanmelden, dat kan? Neem dan contact op met
Ivy Kahlmann, Beweegcoach Delft (namens de werkgroep).
E-mail: i.kahlmann@vtvzhn.nl, 06-10661071 of www.hetstartblok.com, 06-12502803

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten