<p>Martin Stoelinga kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.</p>

Martin Stoelinga kort voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

(Foto: Marcel de Jong)

Martin Stoelinga overleden

Gister is de bekende Delftenaar Martin Stoelinga (77) overleden. Kort nadat bekend werd dat de zo door hem gewenste stadspartij Hart voor Delft tot stand is gekomen. Stoelinga leed al enkele jaren aan prostaatkanker.

Stoelinga kan met recht een bekende Delftenaar genoemd worden. Sinds 2002 maakte hij onder verschillende namen deel uit van de gemeenteraad.

Daarvoor verwierf hij al jarenlang grote bekendheid in de voetbalwereld en als manager van artiesten. Hij was de ontdekker van de in de jaren ‘70 razendpopulaire Delftse zanger Nico Haak.

Als trainer was hij actief voor onder andere sv Wippolder en Delfia. Een bekende anekdote is hoe hij was geschorst voor een wedstrijd en niet in de dug-out mocht plaatsnemen. Stoelinga huurde een hoogwerker en kon zo vanuit het bakje de wedstrijd bijwonen.

Ook zijn entree in de Delftse gemeenteraad bleef niet onopgemerkt. Hij was een soort olifant in de porseleinkast. Hij kwam dan ook zittend op een olifant aan.

Regelmatig viel hij op in de raad vanwege zijn sterke en vaak afwijkende standpunten en de manier waarop hij deze bracht. Onder de Delftse bevolking was hij echter razend populair. Zijn voorstel voor het verlichten van de Oostpoort kon wél op grote instemming rekenen, iets waar wij als Delftenaren nog lang van mogen genieten.

Over één ding is iedereen het eens, Martin Stoelinga deed alles wat hij deed en zei altijd vanuit een groot hart. Een groot hart voor Delft, de sport, de Delftse artiesten, iedereen die het moeilijk had en natuurlijk voor zijn familie.

De redactie van de Delftse Post wenst zijn familie, vrienden en fractiegenoten veel sterkte met dit grote verlies.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten