Simone Konings (l) en Roos Jones ( r) zijn klaar voor de start
Simone Konings (l) en Roos Jones ( r) zijn klaar voor de start (Foto: Gitta Fleuren)

Fit blijven in deze coronatijd

De sportscholen zijn al maanden dicht. Groepslessen mogen niet. Toch zijn er mogelijkheden om te trainen. Twee Delftse fitnessprofessionals vertellen over sporten in coronatijd.

Door Gitta Fleuren

Delft- Aan haar creativiteit en vechtlust ligt het niet. Roos Jones is sport-,food- en lyfestylecoach bij BBB health club Delft, yoga instructrice bij Merlijn, en sportinstructrice bij WOW (Wireless outdoor workout) en Fitness & Healthclub Delft. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk. “We hebben van alles bedacht”, vertelt ze. “Online, buiten. Op koningsdag gaf ik les vanuit mijn eigen oranje kamer met een pruik op.”

Coronamoe

Maar we worden coronamoe. Het enthousiasme voor online lessen daalt, dat lidmaatschap kan niet iedereen meer opbrengen. Ik geef af en toe lesjes maar dat dekt mijn rekeningen niet. Ik vind het lastig te begrijpen dat buitenlessen niet kunnen. De 1,5 meter afstand is perfect te reguleren, beter dan in een supermarkt. We hebben een gezondheidscrisis. Toch is er weinig aandacht voor die gezondheid. Sportscholen zijn dicht en de Macdonalds en Gall en Gall worden druk bezocht”. Roos hoopt voor iedereen op licht in de coronatunnel. “Tot die tijd kun je zelf veel doen. Wandelen is goed en let op je voeding”.

Queens

Simone Konincks is eigenaresse van Queens. Alles deed ze eraan om het veilig te maken in haar sportschool. “De zaal was in vakken verdeeld met ruim 1,5 meter afstand. Iedereen bleef in haar eigen vak met eigen spullen, daar ben ik streng op. Van tevoren reserveren en de instructrice op afstand. In de binnentuin van buurman Ampelmann mocht ik buitenlessen geven tot dat ook stopte”. Onvermoeibaar zet ze online lessen op facebook. Abonnementen zette ze stop. Hoewel het niet hoeft, betalen leden zelf een bijdrage als ze een online les volgen. “Daar ben ik blij mee. Het is belangrijk voor mensen dat we dit aanbieden. ‘Ik ben blij dat ik me kan afreageren en mijn hoofd leegmaken’, hoor ik vaak.”

Panty’s

Er ontstaat vanuit de overheid een beeld dat ondernemers met een tegemoetkoming gedekt zijn. maar wat veel mensen niet weten: dat is maar een klein stukje van de uitgaven”.

Simone ziet dat mensen thuis steeds meer spullen hebben. “Je zag in het begin panty’s als elastiek, flessen water als gewichtjes, rugzakken met boeken”.

Simone’s tip voor een fitte lente: “doe qua bewegen wat je leuk vindt. En er is veel online aanbod, zoek iets wat bij je past, en heb je weinig discipline? Trainingen in kleine groepen of 1 op 1 buiten is wel mogelijk”.

Wil je je vaste sportschool blijven steunen? Neem contact met ze op en vraag naar de mogelijkheden. Zie ook: www.queensdelft.nl en www.PraktijkPuurRoos.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden