<p>Muurtekst in de Delftse Warmoezierstraat met tekst Ma Belle Amie.</p>

Muurtekst in de Delftse Warmoezierstraat met tekst Ma Belle Amie.

(Foto: Aad Sosef)

Krijgt Tee Set monument vervolg?

Het project straatnamen voor Delftse muzikanten krijgt steeds meer vorm. Initiatiefnemer Martin Reitsma merkte de afgelopen jaren uit de positieve reacties dat er in onze prinsenstad volop draagvlak is voor straatnamen voor bands als Alquin, Tee Set, After Tea, The Mo, Nico Haak en de Paniekzaaiers en muzikanten als Peter Tetteroo en Jules de Corte.

Delft - “Hoe mooi zou het zijn als er in een toekomstige wijk in Delft straatnamen naar bekende Delftse muziekacts vernoemd worden,” aldus Reitsma. Een eerder eerbetoon via Harry van Adrichem en Aad Sosef is al gerealiseerd in de vorm van een drietal herinneringen aan de Tee Set in het Delftse Westerkwartier. Op een flink formaat zijn de woorden uit het refrein van ‘Ma Belle Amie’ te lezen op een muur in de Warmoezierstraat. Bijzonder is de Jukebox op een elektriciteitskast hier. Met QR-codes kun je de nummers luisteren. Verleden en heden komen bij elkaar, je luistert naar muziek en info van toen met de technologie van nu. De kunstfoto, gemaakt door fotograaf Peter Mokveld, op het trafohuisje op het Hugo de Grootplein, met daarop de allereerste Tee-Set formatie baart ook opzien en waardering.

Sosef vertelt: “het monument is niet alleen voor Delftenaren een bezienswaardigheid, maar ook voor toeristen. Het zou mooi zijn als het monument wordt opgenomen in een stadswandeling. Op die manier kun je toeristen meer laten zien dan enkel de binnenstad. Hierover zijn wij momenteel in gesprek met Kunstwandeling Delft. Ook is het monument aangemeld bij Kunstwacht, om te zorgen dat het project waar zoveel donateurs aan hebben bijgedragen geborgd wordt.” Ook Sosef en van Adrichem zijn lid van het comité van aanbeveling straatnamen voor Delftse muzikanten, evenals Rogier Camijn, General Manager van Hotel Hampshire Delft. Ger Kruger, fractievoorzitter Hart voor Rijswijk, wil zich eveneens inzetten om popartiesten te vernoemen in bijvoorbeeld de nieuw te ontwikkelen wijk Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft. Hij zal hiertoe, bij voldoende draagvlak een verzoek indienen bij het college.

Meer info en petitie

Meer info op Den Haag Beatstad nummer 1 en Boulevard of Music op Facebook.

De petitie voor dit plan kunt u tekenen via: www.eerdehaagsemuzikanten.petities.nl, dit is ook voor de Delftse muzikanten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden