Sander Scheers
Sander Scheers (Foto: MichaBunnik)

Aankondiging: nieuw muziek-project Sander Scheers

Bijzondere uitgave muziek Delftenaar Sander Scheers.

Sander’s 2 uur nieuwe muziek, verdeeld over 33 nummers, wordt in een zeer beperkte oplage uitgegeven op een luxe USB-stick.

Het lederen omhulsel (met het logo gezeefdrukt en in reliëf) heeft een magnetische sluiting en ligt in een bedrukt tinnen doosje.

Naast de muziek bevat de USB-stick veel extra filmpjes, foto’s, een met de hand genummerde en gesigneerde dubbelzijdige poster en zelfs een verklarende woordenlijst bij de titels.

“Alsof dat nog niet genoeg is zit bij iedere aankoop een gratis verras-ding!,” aldus Sander.

De muziek staat er, voor de beste kwaliteit, in wav-formaat op, maar ook als hoge kwaliteit mp3’s voor als uw apparaat alleen mp3-bestanden kan afspelen.

Het project met de titel: “Nothing personal” is vanaf vrijdag 9 april (de 91ste verjaardag van Sander’s vader, hoezo:“Nothing Personal”?) verkrijgbaar.

Sander: “Muzikaal is het vooral een combinatie van Triphop, Soul, Rock, Jazz en Reggae. Maar in die 2 uur nieuwe muziek heb ik vast nog meer verstopt. Ik noem het "Stroul" (street en soul), zoals ook mijn bedrijf heet waarmee ik, inmiddels al meer dan 9 jaar, nieuwe platen, cd's en merchandice verkoop. Dat doe ik online en normaal ook op het North Sea Jazz Festival en de grotere platenbeurzen.”

“Of ik nu muziek maak, of een canvas-doek, als DJ werk, een boek of (radio-)column schrijf, ik vertel altijd een verhaal,” aldus Scheers.

“Het verhaal van “Nothing Personal” begint met het verloop een relatie. Beide personen komen aan het woord en zeggen (zingen) soms zelfs binnen één nummer dingen die je eerder van de ander verwacht. Snel wordt wel duidelijk dat ze weg willen. Maar bij elkaar? Weg van waar ze zijn? Uit hun situatie?”.

“In de laatste 10 nummers filosofeert de alleen achtergebleven verteller over het leven en kan niet anders dan concluderen dat zijn meest constante, doch grillige liefde De Muziek is.

Ik heb er zes jaar aan gewerkt en ik wist al die tijd eigenlijk niet zeker hoe het verhaal zich zou gaan ontwikkelen en wat het met mijzelf te maken had, vandaar de titel: “Nothing Personal”.

“Pas toen de nummers af waren en in de goede volgorde stonden hoorde ik de gelijkenis met het prachtige boek: “Le Petit Prince” (voor de insiders: Wat de roos voor De Kleine Prins betekent, bekent muziek voor de verteller).

En daarna hoorde ik pas hoeveel verwijzingen er aan Prince, die ik 33 keer live heb mogen zien, er in de muziek zaten.

Het is, ondanks de titel, één van de meest persoonlijke dingen die ik tot nu toe gemaakt heb!”

Een live presentatie is op dit moment niet mogelijk, maar vanaf 0.00uur (de nacht van 8 op 9 april) staat er een aankondiging op Youtube (zoek Stroultube op Youtube).

Ook kunt u Sander / Stroul voor de nieuwste informatie volgen op Facebook en Instagram als Stroul2012, of Sander Scheers.

Deze luxe set kost € 19,99 en is te bestellen via stroul.music@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden