Foto:

Museumhuis van Meerten dit weekend open

Wilde je al lang het Museumhuis van Meerten bezoeken, maar lukte het maar niet in verband met de sluiting? Dan is dit je kans. Op 9, 10 en 11 april doen de Museumhuizen van Hendrick de Keyser, waaronder Museumhuis van Meerten in Delft, mee aan de pilot ‘Testen voor Toegang’

Op 9, 10 en 11 april zijn Museumhuis Van Meerten in Delft, Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden, Museumhuis Bartolotti in Amsterdam en Museumhuis Gemeenlandshuis Amsterdam open. Het is op die dagen mogelijk om, met een negatieve coronatest, deze prachtige monumenten te bezoeken. Voor de coronatest hoef je niet te betalen.

 Alle ruimte om te genieten
Wil jij meedoen aan deze pilot en als een van de eersten weer naar binnen bij één van bovenstaande huizen? Dan kun je vanaf woensdag 7 april een tijdslot reserveren via de  website van Museumhuizen (www.museumhuizen.nl). Nadat je tijdslot is gereserveerd, maak je een afspraak voor een gratis coronatest. Er is natuurlijk maar een bepekt aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang met het reserveren van je ticket. Eenmaal binnen houd je het mondkapje op. Ook blijft de 1,5 meter regel van kracht: je krijgt dus alle ruimte om van je bezoek te genieten.

Er valt wat te kiezen

In Museumhuis Van Meerten in Delft stap je het schilderachtige stadspaleis van Lambert van Meerten binnen. In Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden kun je unieke wandschilderingen bekijken in het herenhuis van een van de aanzienlijkste personen van de achttiende eeuw. Wil je één van de mooiste grachtenpanden van Amsterdam bezoeken? Kom dan naar Museumhuis Bartolotti.  Het statige Gemeenlandshuis Amsterdam is omringd door water.  Ontdek de zalen waar de raad en de dijkgraven vergaderden en geniet van de prachtige tuin.

 Beleef 500 jaar wonen in de Museumhuizen

Museumhuizen is een initiatief van Vereniging Hendrick de Keyser. Hendrick de Keyser houdt haar monumenten levend door ze open te stellen voor publiek. In de Museumhuizen beleef je als bezoeker onze woongeschiedenis.  Niet door vitrines te bekijken en achter koordjes te blijven staan maar door plaats te nemen op de 18de-eeuwse stoelen en de deurtjes van de kast (voorzichtig) open te maken. Kom op bezoek en maak kennis met onze huizen en haar bewoners. 

Meer informatie
Voor adres, openingstijden en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl.Voor meer info over het testen zie: www.testenvoortoegang.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden