<p>Kasteel de Wittenburg in sfeervolle nevelen gehuld met een topsaxofoniste.</p>

Kasteel de Wittenburg in sfeervolle nevelen gehuld met een topsaxofoniste.

(Foto: )

Kasteel de Wittenburg oogst waardering met Classy Spring evenement

Dat er in deze coronatijd toch nog mooie evenementen gehouden kunnen worden bewees Ralf Meppelder, directeur van Kasteel de Wittenburg met zijn gedreven professionele team "Als er in het kasteel dan momenteel geen evenementen kunnen worden georganiseerd dan doen we gewoon iets buiten vertelde hij me onlangs."

Tekst en foto Martin Reitsma

Regio: Op 3 en 4 april j.l. werd er dan ook weer een drive-thru georganiseerd op dit Wassenaarse landgoed bij kasteel de Wittenburg. Bij aankomst stond Ralf Meppelder zijn gasten al vriendelijk op te wachten, zo ook mij en mijn vrouw Els, een hartelijk woord van welkom volgde. Fotografe en presentatrice Alice Hooft maakte foto's. De organisatie had gekozen voor het thema "Classy Spring." Het evenement trok veel mensen uit de wijde omgeving.

Diverse bekende gasten waren aanwezig in een sfeervolle ambiance

De gasten, waaronder de zangeressen Karin Bloemen en Mariska van Kolck, reden op het landgoed stapvoets in hun auto en werden onderweg getrakteerd op diverse smakelijke amuses en heerlijke drankjes. De vele aanwezige vuurkorven en verlichting zorgden voor een sfeervolle ambiance. Er was volop muziek en entertainment. De sfeer zat er dan ook goed in. Je zag aan al die blije gezichten dat het voor velen een verademing was dat er weer iets leuks mogelijk was op het kasteel én volledig coronaproof. Hoewel de temperatuur niet hoog meer was zag je zelfs open cabrio's rijden en mensen genieten van de sfeer en het evenement.

De Haagse TV kok Pierre Wind was er, naast cabaretier Roué Verveer en showbizz-organisator Frank Wentink. Voorts etiquettespecialiste Anne-marie van Leggelo, onder meer bekend van het TV programma Blauw Bloed en zoals altijd weer stijlvol gekleed. Danny Vijverberg, oprichter en eigenaar van Buena Vida Supercar Verhuur in de Lier vertelde: "Ik heb altijd al een passie gehad voor exclusieve auto’s. Dit is de reden dat ik mijn hele hart in mijn bedrijf heb kunnen storten" hij had dan ook enkele supermooie bolides beschikbaar gesteld voor deze drive-thru. Al eerder mocht schrijver dezes ook van zijn diensten gebruik maken tijdens ons muzikale evenement 'The Beat Goes On' waarbij mijn topmuzikanten werden vervoerd in Ferrari, Mercedes en Lamborghini.

Heerlijke wijn en voortreffelijke amuses en na afloop een diner om mee te nemen

De deelnemende gasten deden diverse kraampjes aan waar culinaire gerechten werden geserveerd uit de roemrijke keuken van de Wittenburg en deden zich tegoed aan kaviaar, oesters, heerlijke andere amuses en exclusieve wijnen en cocktails.

Restaurant Sophie binnen het kasteel is niet voor niets wijd en zijd befaamd. Het bedienend personeel was vriendelijk en attent. Het gehele landgoed was in lentesfeer gedecoreerd en er viel van alles te beleven. Zo schalde over het landgoed het nummer "What Is Love" van zanger Haddaway vanuit een glitterende Fiat 500, door DJ Booth. Ook de goede saxofoniste droeg met haar klanken bij aan de topsfeer, Twee dames gezeten in klassieke kleding maakten voor het kasteel het mooie plaatje compleet.

In verlichte letters kon je de woorden 'Spring' lezen, soms werd er een rookkanon afgevuurd waardoor het kasteel in sfeervolle nevelen werd gehuld. Het droeg allemaal bij aan een onvergetelijke sfeer.

Na afloop van de rondrit over het landgoed ontvingen de gasten het hoofdgerecht en dessert netjes ingepakt mee naar huis om daar het feestje voort te zetten, ook aan de lezers was gedacht via het blad Leven dat bij het diner zat.

Ralf Meppelder oogde meer dan tevreden, het was dan ook opnieuw een mooi evenement geweest op beide dagen en hem kennende is hij al weer nieuwe formats aan het bedenken met zijn team om in de nabije toekomst opnieuw boeiende evenementen te organiseren en zo lang het nodig is, volledig coronaproof.

Meer info: www.wittenburg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden