Foto:

‘HEARTEN’, gratis lunchconcert De VAK i.s.m. Theater de Veste

Dinsdag 20 april vindt de première plaats van een bijzonder jazzconcert door Joost Verbakel en Marit Thus. Het concert is via een livestream vanuit het theater om 12.45 uur gratis te zien en te beluisteren. Zodra de maatregelen het toelaten hopen de organisatoren bij deze maandelijkse lunchpauzeconcerten een live publiek te mogen ontvangen.

Jazzmuziek geïnspireerd op Zweedse dichter
Afgelopen maart hebben de jazzmuzikanten Joost Verbakel en Marit Thus hun album ‘Hearten’ uitgebracht en van deze cd zullen ze op dinsdag 20 april een aantal nummers ten gehore brengen. In hun samenspel zoekt het duo keer op keer naar een bepaalde rust en openheid, alsof je naar een mooi schilderij kijkt. De stukken zijn te omschrijven als verhalend, filmisch en melancholisch. De composities voor ‘Hearten’ zijn geïnspireerd door een prachtig gedicht van de Zweedse dichter Eric Blomberg.

Over de lunchpauzeconcerten
Het gezellige en muzikale lunchpauzeconcert is een traditie van De VAK, centrum voor de kunsten waar veel mensen van genieten. Zij zijn met Theater de Veste een samenwerking gestart en vanaf maart 2021 zullen de concerten maandelijks in het Theatercafé van Theater de Veste plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen worden de concerten momenteel via een livestream vanuit het theater gratis beschikbaar gesteld aan iedere Delftenaar.

Wanneer het coronavirus wat meer onder controle, hopen de organisatoren weer publiek bij de concerten te mogen ontvangen. De live lunchpauzeconcerten zullen dan plaatsvinden in de theaterfoyer van Theater de Veste. Daarbij wordt er ook samengewerkt met de BUDD-bus (Boodschappen- en Uitjes Dienst Delft) en de cultuurankers. De live concerten zullen in eerste instantie exclusief aangeboden worden aan de oudere en minder mobiele Delftenaren. De afgelopen maanden zijn zij erg geïsoleerd geweest. En verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Zodra de capaciteit van het aantal bezoekers weer naar ‘het oude normaal’ mag, is iedereen van harte welkom de maandelijkse concerten bij te wonen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden