<p>Hans de Vries achter zijn toonbank</p>

Hans de Vries achter zijn toonbank

(Foto: Prive bezit)

Delft souvenirshop bestaat 10 jaar

Op 1 april 2021 bestond de Delft Souvenirshop 10 jaar. Eigenaar Hans de Vries had het graag groots willen vieren, maar door de coronamaatregelen zat dat er niet in. 

In het voorjaar van 2011 opende Dick Buijs in Delft op Markt 23 een Souvenir Shop als onderdeel van zijn Groothandel Holland-Souvenir te Aalsmeer.  Deze groothandel bestaat inmiddels niet meer, Delft Souvenir Shop nog wel, ondanks een jaar Corona crisis.

Hans de Vries (57) werd in eerste instantie aangenomen als Assistant-Manager. Na ee half jaar vertrok de Manager en kreeg de Vries die functie. Samen met een assistente runde hij de zaak gedurende 5 jaar. De dame in kwestie vertrok toen zij zwanger werd.

In April 2016 verkocht Dick Buijs zijn zaak aan Hans de Vries. De Vries runde daarna de zaak met een Poolse dame Magda Karpovicz en zijn nicht Mary Kouwenhoven.

Eigenlijk had hij dit jubileum grootser willen vieren maar 1 April was de winkel alleen maar open op afspraak door de Corona maatregelen. Een regeling die voor een Souvenir regeling weinig nut had. In totaal de afgelopen maanden heeft hij negen afspraken gehad. Afgelopen woensdag 28 April mocht de winkel weer “normaal” open; wel met mondkapje op voor de klanten, niet meer dan 2 a 3 personen tegelijker tijd in de winkel en afstand houden. De winkel is voorzien van 1,5 meter afstandsstrepen. Personeel draagt een spatschermbril en staat achter een spatscherm ook nog. Dus het is veiliger dan ooit.

De eerste dag mocht hij gelukkig al 7 klanten verwelkomen. Dat is natuurlijk nog steeds veel te weinig voor een goede dagomzet maar het toerisme ligt nu nog helemaal plat. De klandizie momenteel zijn voornamelijk lokalen, dagjesmensen, buitenlandse studenten die in de Prinsenstad studeren en expats. “Ik verwacht meer van Juni, Juli en Augustus wanneer meer landen en Nederland zelf gevaccineerd zijn en er weer gereisd mag worden. Ik hoop er nog 10 mooie jaren aan vast te plakken tot mijn pensioen maar hoop dat dit de eerste en laatste pandemie is die Delft Souvenir Shop mag meemaken!” vertelt de Vries. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden