<p>Ronald Snijders voor de expositie</p>

Ronald Snijders voor de expositie

(Foto: )

Expositie over Ronald Snijders

Ter gelegenheid van de 70-ste verjaardag van de in Suriname geboren, maar sinds 1970 in Delft wonende bekende musicus/ musicoloog en schrijver Ronald Snijders werd er op zijn verjaardag 8 april door de wethouder van cultuur Bas Vollebregt een bijzondere expositie geopend die geheel aan Ronald Snijders gewijd is. 

Deze Delftse expositie duurt tot 16 mei en is als grote etalage expositie van buitenaf te zien door het glaswerk van het Gemeentehuis bij het nieuwe treinstation Delft. Zijn cd’s, lp’s, albums, concertaankondigingen, optredens, instrumenten, foto’s en dergelijke zijn te zien. En er is via de mobiele telefoon ook muziek te horen en te zien na scannen van bepaalde plaatjes. 

Extra bijzonder is dat Ronald Snijders ruim 50 jaar geleden als weg en waterbouw TH student uit Suriname een kamer vond aan dezelfde Coenderstraat waar het Gemeentehuis staat op een minuut lopen van zijn toenmalige hospita, mevrouw en meneer Steenbergen. Er zullen in dit jaar op door de musicus opgerichte werkgroep RS70 die ontstond op initiatief van Lilian Callender diverse concerten in Delft, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam worden gegeven. Onder andere met het Concertgebouw Jazzorkest en de Ronald Snijders band. En uiteraard komt er een nieuwe cd van Ronald Snijders uit, die nu ruim 60 cd’s heeft uitgebracht. Verder komt er in juni opnieuw een Delftse expositie over hem die zal worden geopend door de Delftse burgemeester. Dat zal zijn in het Prinsenkwartier tegenover museum het Prinsenhof te Delft. 

Ronald Snijders trad in de afgelopen maanden als fluitist op voor de NPO televisie in de TOP 2000 A gogo, Matthijs gaat door, en De Vooravond. Tezamen goed voor meer dan 4 miljoen kijkers. Verder ging er een documentairefilm over de slavernij getiteld Nieuw Licht in première bij NPO televisie waarvoor hij de filmmuziek componeerde en grotendeels zelf uitvoerde. Eerder schreef hij een boek over het Surinaams als straattaal, een biografie over zijn muzikale vader Eddy Snijders en als etnomusicologie een bladmuziekboek met bekende Surinaamse melodieën. Ronald is ondanks de coronabeperkingen nog volop actief. Hij componeert een tot drie stukken per dag. En van hem komt dit jaar een nieuwe cd uit en volgend jaar zijn autobiografie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden