Foto:

Delftse docent komt met debuut

24 april verschijnt de historische roman ‘Val uit de tijd.’ Het debuut van Janine Brandsen, genomineerd voor Geschiedenisleraar van het jaar in 2019 als docent van Stanislascollege Dalton Delft.

Brandsen combineert haar passie voor geschiedenis met haar liefde voor schrijven in de historische roman ‘Val uit de tijd’. Haar debuut werd zaterdag 24 april online gelanceerd vanuit een voormalig Fokkergebouw in Den Haag.

‘Val uit de tijd’

In de hoge middeleeuwen worstelen drie vrouwen met het maken van keuzes en voor die keuzes staan. Wel of niet trouwen vanuit het verstand, vechten tegen de gevestigde orde en machtige vijanden maken om je dromen te verwezenlijken. Deze vrouwen in ‘Val uit de tijd’ zijn met hun ambities, dromen en verlangens de tijd ver vooruit, wat hun leven niet gemakkelijk maakt.

Het boek is doorspekt met historische details; gewoontes, tradities, kleding en achtergronden uit de veertiende eeuw.

Universeel thema

In ‘Val uit de tijd’ zet Janine Brandsen een universeel thema uiteen. Hoe vind je je plek in de samenleving? Mensen kunnen hun tijd ver vooruit zijn, zoals de suffragettes die in de negentiende eeuw opkwamen voor vrouwenkiesrecht, maar er zijn ook mensen die in de tijd zijn blijven hangen, zoals de hippie die het liefst nog in de jaren ’70 zou leven. Deze mensen moeten allemaal hun plek vinden in de maatschappij en de tijdsgeest waarin ze leven. Ook als je wel in de juiste tijd leeft, kan het een uitdaging zijn je plek te vinden. Een universeel thema, gegoten in een historisch jasje.

Janine Brandsen

Janine Brandsen weet van jongs af aan een ding zeker: ze wordt docent. De keuze tussen geschiedenis en Nederlands vindt zij een lastige, want naast een liefde voor historie zijn lezen en schrijven ook grote passies. Uiteindelijk wordt het geschiedenis met Nederlands als bijvak.

Inmiddels is zij geschiedenisdocent en werd zij in 2019 genomineerd voor Geschiedenisleraar van het jaar. Een jaarlijkse prijs uitgereikt door het Rijksmuseum i.s.m. de NTR en het Nationaal Archief. Brandsen is geboren en getogen in Den Haag en is woonachtig in Rijswijk, waar zij blogt en schrijft. Daarnaast is zij als docent werkzaam op Stanislascollege Dalton Delft en is redacteur bij lokale omroep Midvliet.

‘Val uit de tijd’ is verkrijgbaar als paperback en e-boek en is te bestellen bij alle (online) boekhandels. Kijk voor meer informatie over de auteur en haar werk op haar website: www.janinebrandsen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden