<p>Nick op z&#39;n waterfiets</p>

Nick op z'n waterfiets

(Foto: Bootje Varen Delft)

Nieuw waterfenomeen in Delft

Begin ten tijde van een pandemie maar eens een bedrijf. De jongste ondernemer van Delft is 17 en verhuurt waterfietsen.

Door Gitta Fleuren

Delft - Op de wateren in en rondom Delft zien we sinds kort een nieuw fenomeen: De Schiller waterfiets. Het is een soort catamaran met een fiets erop. De website van verhuurder Bootje Varen Delft kopt: “Hippe primeur. Na Rotterdam de tweede in Nederland.”

Schiller waterfiets

Nick Posthumus zag twee maanden geleden op internet een foto van een Schiller waterfiets. “het komt uit Amerika en in Rotterdam vond ik iemand waar ik hem kon uitproberen. Ik was meteen verkocht. De 17 jarige ondernemer heeft vier van deze fietsen liggen tegenover het station.

Nu loopt het nog niet storm, maar het weer was er ook niet naar. Intussen doet Nick er alles aan om zijn waterfietsen onder de aandacht te brengen. “Wil je hem even uitproberen?” vraagt hij aan geïnteresseerde voorbijgangers.

Lamborghini’s

” Ik geloof er heilig in dat het heel groot gaat worden. Het is helemaal nieuw en je kunt er relaxed op fietsen. Het zijn de Lamborghini’s op het water. Je haalt er 15 km per uur mee en het is een prachtige manier om Delft op een andere manier te ontdekken”. Naast waterfietsen verhuurt Nick ook bootjes met zichzelf als schipper. Zo begon zijn bedrijf. Mijn ouders kochten een groter bootje en samen met mijn vader kwam ik op het idee om te gaan verhuren. dat is uit de hand gelopen, zegt Nick.

Ondernemen

Het ondernemen bevalt hem goed. daarnaast doet hij de vooropleiding van defensie. “Ik leer graag in de praktijk: geldzaken , boekingen, omgaan met Excel . Ik vind het tof om groei te zien. Ik word gemotiveerd van de boekingen.” Heeft Nick tips? “ Een bedrijf opstarten kost tijd. Je moet laten zien wie je bent . niet in één keer opgeven en je omringen met mensen die je willen helpen.”

Het water op? Dit zijn de keuzes in Delft
Waterfietsen of roeibootjes huur je bij Knus. www.knus.nl Voor tochten per kano of kajak door het Abtswoudse bos zie: www.delflandhoeve.nl Sinds 4 weken vaart de Canal Hopper met kleine groepjes: www.canalhopperdelft.nl. Anton Brands van Rondvaart Delft heeft ondanks alle veiligheidsmaatregelen nog geen permissie om te openen. Hopelijk krijgt hij deze week groen licht. Nu de buitenlandse toeristen wegvallen is het alle hens aan dek. Schiller waterfietsen? www.bootjevarendelft.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden