Foto:

Online theatrale binge-watch-marathon start over 1 week

Van donderdag 27 mei t/m zondag 6 juni spetteren 30 jonge makers van het beeldscherm af. Elf festivaldagen genieten van gracieuze dans, hilarische grappen, betoverende muziek en rake woorden door aanstormende talenten. Delft Fringe Festival brengt de parels van de Nederlandse podiumkunsten in je eigen woonkamer, op het balkon of in de tuin.

Met een verdiepend avondprogramma rondom de voorstellingen

Elke avond is er een Delft Fringe Night, een avondvullend programma met meerdere, speciaal geselecteerde voorstellingen inclusief gesprekken met de makers door talkshowhost Dide Vonk (bekend van podcast ‘De Makers’). Tijdens de Delft Fringe Nights komen thema’s als prestatiedruk, gender-identiteit, queerness, geloof, sociale tradities, verlies en het menselijk onvermogen aan bod. Hoe komen deze thema’s terug in de voorstellingen en in het dagelijkse leven van de cultuurmakers? Hoe vind je anno nu als maker nog een relevante invalshoek voor veelbesproken onderwerpen? Allemaal onderwerpen die aangesneden worden tijdens de Delft Fringe Nights.

Delft komt een beetje de huiskamer in

De stad Delft krijgt een bijzondere plek binnen de festivalprogrammering. Zo neemt Sabine Krol (bekend van muzikaal-cabaret-duo HUN) je elke dag mee op pad door Delft. Tijdens de ‘Daily Fringe’ loopt, fietst of ‘tuktukt’ Sabine samen met een inspirerende gast door de Prinsenstad. ‘Daily Fringe’ geeft een inkijkje in de wereld van de jonge makers en laat de bijzondere locaties en ‘behind the scenes’ rondom het festival zien.

Fringe 4 Kids

Ook kinderen kunnen de magie van het theater beleven. Ze kunnen meedansen in de woonkamer, zich laten betoveren en theatrale sprookjes ontdekken. Elke weekdag na schooltijd, op woensdag de hele middag en in het weekend is er in de ochtend van alles te beleven. Genoeg van het scherm? Wandel dan lekker buiten de Delft Fringe Konijnenroute! Maak kennis met het 7-meter-hoge konijn op de Markt in Delft. De route start daar, spot het 3D-origami-konijn op de verschillende Delft Fringe locaties en zet ze alle zeven op hun mooist op de foto. Laat de foto’s na afloop bij het konijnenpaviljoen zien en ieder kind ontvangt een kleine verrassing!

Over Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival geeft jonge cultuurmakers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Daarnaast is het festival er zeker óók om het publiek te vermaken en te ontroeren. Het publiek krijgt de kans om deze nieuwe talenten te ontdekken en kennis te maken met cultuurvormen, die ze misschien anders niet zo vaak zouden bezoeken. Dit jaar is de speciale online festivaleditie van 27 mei t/m 6 juni te zien. Het Delft Fringe Festival productieteam heeft de voorstellingen van 30 jonge makers opgenomen in de sfeervolle historische Sigarenfabriek in de binnenstad van Delft. De filmbeelden beloven een onvergetelijk festival! Kaartverkoop en het volledige programma: www.delftfringefestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden