<p>Finalisten De VAK Muziekprijs</p>

Finalisten De VAK Muziekprijs

(Foto: Doris van Iperen)

Finaleconcert De VAK Muziekprijs

Zondag 30 mei was het zover, het finaleconcert van De VAK Muziekprijs. In OPEN streden dertien finalisten, in drie leeftijdscategorieën, voor de prijs. De jury, bestaande uit Karin Schrederhof, Paul Pleijsier en Dorien Leidelmeijer, hadden de moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. Lila, Gijs en Tobias wonnen de eerste prijs. De publieksprijs ging naar de zusjes Libbie en Lianne.

De VAK Muziekprijs is een wedstrijd voor muzikale jonge talenten van De VAK tot 21 jaar. Alle cursisten van De VAK onder de 21 jaar mochten deelnemen. Vanwege corona was de deelname digitaal door middel van een ingezonden filmpje. Uit de inzendingen koos een vakjury dertien finalisten. Het finaleconcert werd live uitgezonden via YouTube.

Lila, winnaar tot en met 10 jaar

Lila heeft nog maar 6 maanden vioolles bij De VAK. Door corona heeft zij voornamelijk online les gehad. Zij speelde drie korte vrolijke nummers. Volgens de jury heeft Lila een prachtige presentatie gegeven. “Ze staat er en beweegt mooi mee met de muziek. Het was mooi om te zien.”

Gijs, winnaar 11 tot en met 15 jaar

De jury noemt Gijs virtuoos. Met zijn Take the ‘A” train van Duke Ellington, betoverde hij de jury: “Het is indrukwekkend hoe Gijs dit swingende stuk heeft gespeeld”.

Tobias, winnaar 16 tot en met 21 jaar

Tobias liet een mooie versie van Chopin, Nocturne Op. 9 N0. 2 horen. “Tobias laat verschillende dynamiek horen en hij beheerst de klankkleuren. Hij straalt rust uit en het is fijn om naar hem te kijken”, aldus de jury.

Publieksprijs

Alle deelnemers van De VAK Muziekprijs maakten kans op de publieksprijs. Op social media kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. Er is flink gestemd en tot de sluiting van het stemmen was het spannend. Libbie en Lianne kregen met het liedje Somewhere over the rainbow de meeste stemmen en zijn winnaar van de publieksprijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden