Foto:

Feestelijke opening voor 8 gezinnen van de Voedselbank op Buitengoed Ta Fête

Sinds 1 april is er een nieuw natuurkampeerterrein in de buurt. Aan de Oostveenseweg in Schipluiden vind je aan het einde van een laantje met knotwilgen een oude boerderij met daar omheen allemaal (fruit/noten)bomen. En tussen die bomen is plek voor 9 tenten (vanwege de zachte veengrond niet voor campers/caravans). Over het erf scharrelt haan Donald met zijn dikke dames, 2 katjes en Tarzan de hond, die iedere gast begroet en rondleidt over het terrein en naar het eilandje.

Om je heen zie je de koeien, de paarden, de schapen met lammetjes en de rondvliegende vogels. En misschien bouwt de steenuil ook dit jaar wel zijn nest in een van de bomen, maar dat weten we pas later in het seizoen als we het geluid van de jonge uiltjes horen.

In samenwerking met Vakantiebank Delft, De Atlas voor de wereldreiziger en Gezonde kracht organiseren we in het weekend van 4 juni een kleine opening en hiervoor hebben we 8 gezinnen van de Voedselbank uitgenodigd. Dankzij diverse sponsors (o.a. De Waard tenten, AH Buckers uit Schipluiden, gemeente Delft, Vockestaert, Fluisterboot Andante, boerderij Landzicht, hoeve Bouwlust, de Yoga Karavaan en enkele tuinders) kunnen we er een geheel verzorgd weekend van maken. De gezinnen kunnen gaan genieten van een verhaal en muziek bij het kampvuurtje met de ondergaande zon aan de horizon. Ook gaan ze op pad met de schaapherder en de fluisterboot en op zaterdag eten we pizza’s uit de houtgestookte pizza oven. Op het programma staat verder een yogales, een powerwalk, de knutselclub en de voorleestante. We gaan er een mooi weekend van maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden