Foto:

Het is eindelijk zover! Filmhuis Lumen heropent

Het is eindelijk zover! Filmhuis Lumen aan het Doelenplein heropent op zaterdagmiddag 5 juni de deuren. Extreem lang hebben Delftse filmliefhebbers zich moeten behelpen met online filmplatforms om mooie kwaliteitsfilms te zien. Dat kan nu weer in de filmzaal! De vrijwillige medewerkers staan te trappelen om iedereen binnen te laten en van een kopje koffie of lekker drankje te voorzien. En ze begeleiden hun werkzaamheden graag met een gezellig praatje over het filmprogramma. De zalen hebben vanwege de maatregelen nog wel een beperkte capaciteit dus als u zeker wilt zijn van een plekje in de zaal, koop dan gauw een ticket op https://www.filmhuis-lumen.nl. 

Films in de herkansing

Twee films zijn in december 2020 maar kort te zien geweest door de plotselinge sluiting op 15 december. Deze krijgen nu een herkansing. Ammonite (foto) is een prachtig drama rond twee vrouwen in het ruige zuidwesten van Engeland omstreeks 1840. Kom hier dat ik u kus is een verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck.

 In première

De grote winnaar van de Oscars Nomadland (foto) is dagelijks te zien. In het Italiaanse La dea fortuna krijgt een homostel plotseling te maken met een onverwachte wending in hun leven. Ook vertonen we een unieke concertregistratie: David Byrne’s American Utopia.

 Voor de kinderen

De onhandige buurmannen storten zich in een nieuw avontuur in Buurman & Buurman: Bakken en Grillen. Voor de allerkleinsten is er Dropje (foto).

 

 Bijzondere activiteiten 

Op donderdag 17 juni wordt in het kader van Movies that Matter on Tour de documentaire Schadow Game vertoond waarbij een gast de film inleidt. Op zaterdag 19 juni is de eenmalige vertoning van Best of IDFA on Tour, waar vier docu’s vertoond worden in een hele festivalmiddag. Op donderdag 24 juni tenslotte start de reeks Deutsches Kino met de film Mein Ende Dein Anfang die met in totaal drie films in de zomer doorloopt.

Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden