Logo delftsepost.nl


Al een aantal jaren sparen inwoners van Den Hoorn en omstreken voor Plus voedselpakketten om die aan de Voedselbank te doneren. Dit jaar leverde dat maar liefst 250 dozen vol waardevolle boodschappen op. Een nieuw record. 
(Foto: Gemma van Winden-Tetteroo)
Al een aantal jaren sparen inwoners van Den Hoorn en omstreken voor Plus voedselpakketten om die aan de Voedselbank te doneren. Dit jaar leverde dat maar liefst 250 dozen vol waardevolle boodschappen op. Een nieuw record. (Foto: Gemma van Winden-Tetteroo) (Foto: Gemma van Winden-Tetteroo)
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft en de omgeving?

'De leerkracht doet ertoe'

DELFT - Het Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Delflanden hield 15 februari een conferentie voor haar leerkrachten in het basisonderwijs. De insteek van deze conferentie was de leerkrachten te inspireren en een positieve bijdrage te leveren aan hun handelingsmogelijkheden. Tijdens deze middag konden de aanwezige leerkrachten zich bewust worden van hun competenties en mogelijkheden en (her)ontdekken wat zij aan kennis, vaardigheden en eigenschappen in huis hebben, die er dagelijks 'toe doen'. Naast een lezing waren er diverse workshops, variërend van Jonge Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong tot 'meidenvenijn'.

Stadsborrel verkiezingen

DELFT - De februari-editie van de Stadsborrel staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. De bijeenkomst is vrijdag 24 februari van 17.30 tot 20.00 uur Rietveld Theater. Onderwerpen die aan bod komen zijn: welke oplossingen bieden partijen voor de uitdagingen waar we in Delft en Nederland voor staan; wat betekent het programma van een bepaalde partij voor jou persoonlijk of bedrijfsmatig; wWaar wil je dat een politieke partij aan gaat werken? Op de zeepkist kunnen Delftenaren in 1 minuut een vraag, dilemma of idee voorleggen aan de aanwezige politici. Aanmelden: stadsborrel@rietveldtheater.nl.

Inzameling
kleding

DELFT - Dorcas houdt in 2017 vier kledinginzamelingen in Delft en Rijswijk. Op zaterdag 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur is de eerste inzameling op de carpoolplaats naast Ikea (Olof Palmestraat) en bij het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord.
Dorcas vraagt goede gedragen kleding, dekens en schoeisel. Ook dekbedden, slaapzakken beddengoed (geen kussens), bad- en huishoudtextiel en gordijnen zijn welkom. De ingezamelde spullen zijn bestemd voor de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Meer informatie: dorcashulpdelft.nl of 070-415 10 13.

Groencursus

DELFT - Groenkracht biedt verschillende groen-workshops aan. Zo kunnen kinderen in de voorjaarsvakantie speuren naar de eerste bloesems. De activiteit is zaterdag 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Delftse Proeftuin aan de Nijverheidsstraat / hoek Fabrieksstraat met de Delftse Natuurwacht. De toegang is gratis. Volwassenen kunnen zaterdag een workshop stekken en vermeerderen volgen. Van 14.00 tot 16.00 uur aan de Koornmarkt 48 F. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer info: groenkracht.nl

FloraNite

DELFT - DJ 2Takes & Brass (on vinyls) draaien de lekkerste muziek uit de sixties, seventies, eighties, nineties, groovy soul, vette funk en meer tijdens de FloraNite. De volgende editie is zaterdag 25 februari. Aanvang: 21.30 uur. Entree €2,50 (na 22.30 uur €5,-).
Leeftijd 21+. Meer informatie: flora.yapsody.com

Wilgenbosjes snoeien

DELFT - De KNNV afdeling Delfland gaat zaterdag 25 februari wilgenbosjes snoeien ten zuiden van Delft. Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen op de hoek Abtswoude en Vietnampad in Delft. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar mogen meedoen onder begeleiding. Bij regen vindt deze activiteit geen doorgang. Meer informatie: 015-262 27 79 of via afdelingDelfland@knnv.nl. De KNNV zorgt voor gereedschap en koffie (mok zelf meenemen).

Koffiepunten sparen

DELFT - Voor de vijfde achtereenvolgende maal zamelen de Lionsclubs in Nederland DE-waardepunten in voor het goede doel. Vorig jaar werden bijna 110.000 pakken koffie voor de Voedselbank bij elkaar gespaard. In vrijwel alle supermarkten in Delft en Den Hoorn staan nog tot eind februari inzamelingsdozen.

Inzameling
reli-markt

DELFT - Op 27 april, Koningsdag, organiseert de Stichting Vrienden Schuilkerk Bagijnhof in de Nicolaaszaal van de kerk aan het Bagijnhof 21 een relimarkt. Van 11.00 tot 16.00 uur worden materialen die enige religieuze waarde vertegenwoordigen verkocht ten bate van de renovatie van het orgel. Voor 20 april zamelt de kerk artikelen in die op de relimarkt verkocht kunnen worden, zoals kaarsen, kaarten, engeltjes, heiligenbeeldjes, kerststalfiguren en religieuze cd's. Inleveren kan na de mis op zondag tot 11.45 uur en op dinsdag tussen 19.30 en 20.00 uur. Of maak een afspraak: vriendenschuilkerkbagijnhof@gmail.com.

De Bron bruist van energie

DELFT - De leerlingen van Basisschool De Bron in Tanthof-West hebben de afgelopen twee weken al hun energie in het thema Natuur en Milieu gestoken. Duurzaamheidscentrum De Papaver ondersteunde het project. Na een aftrap in de aula onder het motto 'Delft schoon, doe het gewoon!' werd in de eerste week de wijk onder handen genomen. Een wandeling van plein naar parkeerplaats door groep 3 leverde maar liefst 5,5 kilo afval op. 'Afval op straat, als je dat maar laat!', schrijft Ilse uit groep 7. 'Zwerfafval is immers een groot probleem in de wereld. In de zee ontstaat de plastic soep. Op straat en in de natuur ligt veel zwerfafval. Jij kunt er iets aan doen. Alle kleine beetjes helpen. Zie je iets op straat of in de natuur liggen? Pak het dan op en gooi het in de prullenbak.' De wereld schoner maken begint bij je eigen voordeur. In dit geval bij De Bron.

CLD profiel 3-daagse

DELFT - Leerlingen van 5 VWO va het Christelijk Lyceum Delft doen deze week mee met een profiel 3-daagse. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes op basis van hun profielen en krijgen opdrachten die zij moeten uitvoeren. Het doel hiervan is dat leerlingen hun kennis en vaardigheden toepassen op vraagstukken in de buitenwereld. Hierbij zijn dus ook externe opdrachtgevers bij betrokken. Zo gaat de groep 'Mayo' onderzoek doen naar het enzym Maxapal A1 en gaat de groep 'Peptopro' na in hoeverre deze hersteldrank effectief is.

Natuurcafé
Het Melarium

DELFT - De KNNV afdeling Delfland houdt woensdag 1 maart een Natuurcafé Het Melarium van 10.00 tot 11.30 uur. Onder het genot van koffie/thee of appelsap met zelfgemaakt Melariumkoekje wisselen de bezoekers natuurervaringen uit en stellen elkaar vragen over de natuur. Het Melarium, centrum van natuur, bijen en kunst, is een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt. Voor wandelaars en fietsers is er een tweede route langs de ingang van het Art Centre Delft aan de Rotterdamseweg 205. Informatie via 06-13 07 07 14 of via afdelingdelfland@knnv.nl. Info: knnv.nl/afdelingDelfland.

Collegetour Bussemaker

DELFT - Minister van Onderwijs Jet Bussemaker is woensdag 8 maart op de Hogeschool Inholland Delft. Studenten en scholieren kunnen vragen op haar afvuren over het belang van onderwijs voor jouw droombaan. Tijdens de Internationale Vrouwendag gaat de minister in gesprek in een 'collegetour-setting'. Het gaat over het belang van emancipatie in het onderwijs en de economische zelfstandigheid van vrouwen. Alles is bespreekbaar. Aanvang: 16.00 uur aan de Rotterdamseweg 141. Aanmelden kan via inholland.nl/gesprekmetbussemaker.

Kalligrafie

DELFT - In de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 vindt vanaf aswoensdag, 1 maart, de tentoonstelling van de kalligrafiegroep Schriftura plaats. Tijdens de 40-dagentijd voor Pasen zijn tot en met zondag 16 april deze pronkstukken van kalligrafie te zien. Het thema van het werk is 'Sterk & Dapper'. De werken zijn uitgevoerd op panelen in moderne composities. De tentoonstelling is te bezichtigen zondags voorafgaand aan en na afloop van de dienst. Op andere momenten in overleg met de koster, R.Stellingwerf, tel. 015-2610996.

Cursussen voor de kleintjes

DEN HOORN - Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn heeft nog plek bij de cursus mini-peuterdans en bij kleutermusical. Mini-peuterdans is op woensdag van 9.00 tot 9.30 uur. Met vrolijke muziek gaan de peuters spelenderwijs leuke lessen tegemoet. Ouders mogen meedoen. Het is mogelijk een proefles bij te wonen. Kleutermusical is vrijdag 17 februari gestart. Ook hier is nog plek. Kleuters in de leeftijd van 4 tot 7 jaar gaan in een reeks van 10 lessen onder begeleiding van een professionele docent leren samenwerken, improviseren en spelen vanuit hun verbeelding. Ze worden uitgedaagd om hun grenzen en talenten te ontdekken. Aan het eind geven ze een kleine voorstelling. Voor meer informatie: kunstencultuurdenhoorn@gmail.com. Of kijk op www.kunstencultuurdenhoorn.nl

Inschrijven Halve Marathon Oostland

PIJNACKER - Op woensdag 1 maart opent de voorinschrijving van de Halve Marathon Oostland. Dit hardloopfestijn wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en vindt plaats op zondag 3 september. Loopfanaten kunnen zich ook dit jaar weer individueel of in teamverband uitleven op de 10 kilometer prestatieloop of op de hoofdafstand van 21,1 kilometer, de halve marathon. Daarnaast wordt voor er speciaal voor het eerste lustrum een 5 kilometer-loop georganiseerd. Alle afstanden starten en finishen in Pijnacker bij het Raadhuisplein. Voor kinderen is er een Mini-Kidsrun. Inschrijven: www.halvemarathonoostland.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten