Foto: Annemarie de Vries
Foto: Annemarie de Vries (Foto: Annemarie de Vries)
Sporter van de week

Sporter van de week Sjaak Lispet: Onmisbare schakel van Full Speed

Elke vereniging heeft er één: De Voorzitter. Een onmisbare schakel binnen elke club. Daarom is vandaag Sjaak Lispet (67) Sporter van de Week. Sjaak is voorzitter van DSV Full Speed, een vereniging voor voetbal en tennis. Lispet: "Ik deed al 30 jaar van alles bij Full Speed en ik dacht: nu nog een keer voorzitter en dan is het klaar."

Door Annemarie de Vries

Lispet is inmiddels acht jaar voorzitter. Daarnaast neemt hij nog een hoop klusjes op zich binnen de vereniging, zoals onderhoud, inkoop, bardiensten en flyeren. "Mijn vrouw is gastvrouw op zondag en mijn dochter en kleindochter staan geregeld achter de bar, het begint bijna een familiebedrijf te lijken", lacht Sjaak Lispet. Hij ontving in 2007 een lintje voor zijn vele vrijwilligerswerk. Lispet: "Dat was een echte verrassing, ik had niks door. Maar ik zeg wel eens: mijn vrouw had het meer verdiend, want die moet mij altijd delen." DSV Full Speed is een sociaal betrokken vereniging. De entree van de wedstrijden komt ten goede aan de Stichting ALS, de Hersenstichting en Inloophuis Deborah. Ze stellen hun complex ook beschikbaar voor 55+ gym en soosmiddagen van de Zonnebloem.

Stadsprins

Ook buiten Full Speed zit de voorzitter niet stil. Hij heeft van 1990 tot 1998 in de gemeenteraad gezeten en is een groot carnavalliefhebber. In 2010 schopte hij het zelfs tot Stadsprins. Hij zit in het bestuur van de sectie voetbal van de sportraad en ook voor de TU is hij ondanks zijn pensionering nog steeds actief. "Ik was daar laboratoriumtechnicus, maar zorgde daarnaast altijd voor het sociale gebeuren. Een bloemetje als iemand ziek was, de kerstbrunch, dat soort dingen. En dat doe ik nog steeds." De energieke pensionado begon pas op zijn 21ste met voetbal. Lispet: "We gingen met zes broers en twee zwagers voetballen bij Full Speed. Het was niet zo'n succes, want we waren nogal hecht en als er één onderuit gehaald werd kreeg de tegenstander de hele familie achter zich aan." Toch heeft hij het tot zijn 55ste volgehouden. Tegenwoordig tennist hij. In 1992 heeft hij de marathon van New York gelopen. "Dat was een hele belevenis, ik heb onze koning zelfs nog ontmoet, die deed incognito mee", verklapt de voorzitter.

Swim to fight Cancer

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Sjaak Lispet sinds kort nóg een bestuursfunctie op zich genomen. "Ik ben gevraagd als voorzitter van Swim to Fight Cancer Delft", vertelt hij. "Ik vind het zo'n mooi doel en een prachtig evenement. Ik heb vorig jaar gekeken, mijn nichtje zwom mee. Ik heb aan deze vreselijke ziekte een broer en schoonzus verloren. Zo kan ik ook iets doen."

Kent u iemand die sporter van de week moet worden? Mail naar redactie.dp@persgroep.nl

Meer berichten