Logo delftsepost.nl


Bewoners 't Woudt snoeien eens per jaar de knotwilgen in het buurtschap. Ze proberen zo het karakteristieke landschap te behouden. (Foto: Cees van Swieten)
Bewoners 't Woudt snoeien eens per jaar de knotwilgen in het buurtschap. Ze proberen zo het karakteristieke landschap te behouden. (Foto: Cees van Swieten)
kort nieuws regio

Wat is er te doen in Delft en omgeving?

Digitale overheid

PIJNACKER-NOOTDORP - De overheid verwacht dat iedereen vanaf 2017 de zaken digitaal regelt. Een DigiD gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente of toeslagen aanvragen. Maar hoe werkt dat? In april en mei houdt Bibliotheek Oostland de Digisterker-cursus 'Leren werken met de digitale overheid'. De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven door speciaal opgeleide docenten. Enige kennis en ervaring met internet en e-mail is noodzakelijk. De kosten bedragen €10,00, inclusief handboek. De cursus in Pijnacker (in dienstencentrum De Schakelaar) start op woensdag 12 april. De cursus in Nootdorp (in kerkelijk centrum Nové) op maandag 8 mei. Meer informatie en aanmelden: volwassenen@bibliotheekoostland.nl of 06-33 64 74 16 (Leonie van Geest).

Verkiezingen in Taalcafé

PIJNACKER - Op vrijdag 24 februari is er van 9.30 uur tot 11.30 uur Taalcafé in de bibliotheek Pijnacker. De bijeenkomst staat in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Het Taalcafé is voor mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben en de taal graag beter willen spreken. Nederlanders en anderstaligen praten in groepjes met elkaar, doen taalspelletjes en delen ervaringen. Meedoen is gratis. Het adres is Julianastraat 47.

Herman Brood tribute

PIJNACKER - In De Trucker in Pijnacker treedt zaterdagavond 25 februari dé Herman Brood tribute band van Nederland op: Yada Yada. Deze band tourt door het land omdat Herman Brood onlangs 70 jaar zou zijn geworden. In februari is het óók 27 jaar geleden dat Herman Brood zélf in de Trucker optrad. Daarom zal YADA YADA de Herman Brood-hits 'Saturday Night', 'Never Be Clever', 'Love You Like I Love Myself' ten gehore brengen. Zanger Stick (Ex The (Wild) Romance), die een zeer nauwe band had met Herman, weet als geen ander Brood op het podium te doen herleven. De entree bedraagt 7,50 en kaarten zijn te koop via: www.detrucker.nl/tickets en op de avond zelf aan de zaal. Adres: Stationsstraat 34.

Kringloopmarkt

SCHIPLUIDEN - Op zaterdag 25 februari is er een kringloopmarkt in Schipluiden. Bezoekers kunnen rondsnuffelen tussen tweedehands spullen en boeken. Van theeglas tot bloemenvaas, van pop tot auto en van ganzenbord tot kwartetspel. De kringloopmarkt is van alle markten thuis. De markt wordt gehouden Dr. J. de Koninglaan 2a in Schipluiden van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk. Voor meer informatie: toneijk@live.nl of tel. 015-3809482.

Gratis dansdag

DEN HOORN - Dansstudio Fine Flow houdt dinsdag 28 februari een gratis dansdag in De Cultuurschuur Den Hoorn. Belangstellenden kunnen gratis komen proeven van het nieuwste dansaanbod. Van peuterdans tot DansFit 50+ lessen. Wie mee wil doen kan een mail sturen naar info@fineflow.nl. Kijk op www.dansstudiofineflow.nl/lessen-denhoorn.php voor het rooster en meer informatie over de verschillende lessen. De Cultuurschuur zit aan de Hof van Delftstraat 33B in Den Hoorn. De dansdag is van 9.00 tot 21.00 uur.

Lois Lane bij
Op Hodenpijl

DELFT - De zusjes Suzanne en Monique Klemann van Lois Lane zijn zondag 26 maart te gast Op Hodenpijl voor een akoestisch concert. Ondersteund door twee muzikanten brengen ze hun soulvolle muziek. Het concert begint om 15.00 uur. De zusjes Klemann nemen een bijzonder plek in binnen het Nederlandse popcircuit. Geïnspireerd door hun idolen Aretha Franklin en The Supremes ontwikkelen zij een heerlijk soulvol stemgeluid. Ze toerden met Prince, maar schreven ook muziek voor tv-series. Prijs: €22,50. Reserveren: www.ophodenpijl.nl. Adres: Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.

Kom naar
buiten als je durft!

DELFT - In de Delftse Hout worden tijdens de voorjaarsvakantie de Winterspelen voor kinderen gehouden. Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart staan negen partijen klaar met een buitenprogramma. Van bloesems ontdekken tot varkens poetsen. Geen dag is hetzelfde. Op zondag 26 februari leren kinderen overleven in de natuur bij Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft. Tussen 10.00 en 16.00 uur hutten bouwen, vuur maken en leren hoe je voedsel kunt vinden. Adres: Korftlaan 3a. Gratis toegang. Zie www.buytendelft.nl of welkom@buytendelft.nl. Op woensdag 1 maart organiseert IVN Delft voor kinderen van 4 tot 12 jaar Winterspelen bij Duurzaamheidscentrum De Papaver (Kroftlaan 6). Kinderen en ouders krijgen te zien wat er in de wilde stad te vinden is. Deelnemers gaan takkenbezems maken, een spreeuwenzwerm nadoen, botjes uitpluizen en pindaslingers rijgen. Van 13.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via ivndelft@gmail.com of 06-51549486.

Digitale
Huiskamer

DELFT - Mensen die meer willen halen uit hun laptop, tablet of smartphone kunnen terecht in de Digitale Huiskamer. Vrijwilligers helpen bij het vergroten van digitale vaardigheden. Sinds kort vindt de Digitale Huiskamer ook weer elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur plaats in wijkcentrum de Parel. Het advies en de ondersteuning zijn gratis. Meer informatie: www.digitalehuiskamer.nl of 015-7600200. De Digitale Huiskamer is ook in DOK (Vesteplein 100), elke 2e dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur en elke vierde zaterdag in de maand van 13.00 tot 15.00 uur. In de Jessehof (Burgwal 50), elke maandag 14.00 tot 16.00 uur. Bij Dock van Delft (Ezelsveldlaan 276), dagelijks op afspraak (tel. 51 58 100). Het Buitenhuis (Buitenhofdreef 274), elke donderdag 10.00 tot 12.00 uur, Bij Delft voor Elkaar, Van Bleyswijkstraat 91, elke donderdag 10.00 tot 12.00 uur. In De Hofstee, Sandinoweg 149, elke dinsdag 10.00 tot 12.00 uur. In De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, elke dinsdag 10.00 tot 12.00 uur. En in de Wippolder, Prof. Krausstraat 50, elke 1e en 3e woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. De Digitale Huiskamer is een project van Delft voor Elkaar in samenwerking met Senior Web.

Reageer als eerste
Meer berichten