Op bezoek bij de boer
Op bezoek bij de boer (Foto: Reinier de Vlaam)

Midden-Delfland Dag: Verrassend Midden-Delfland

Zaterdag 19 juni is het weer Midden-Delfland Dag. Verrassend Midden-Delfland is het thema. Polder Schieveen, Kethel/Schiedam en Schipluiden zetten hun beste beentje voor. De aftrap is bij de Belevenisboerderij Schieveen met de feestelijke presentatie van de speciale Midden-Delfkrant, getiteld Ode aan Midden-Delfland in Woord & Beeld en de Visie van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Rekening houdend met de geldende coronamaatregelen is er genoeg te zien en te beleven, met name voor kinderen. Locaties zijn de Belevenisboerderij en Hoogerbrugge Natuurlijk in Polder Schieveen boven Rotterdam. Of bezoek het NME milieucentrum, de Groene Raat met haar voorbeeldtuinen, speelpolder Het WIJland en de Boshoek, alle in Schiedam Kethelpoort. De Historische Vereniging Schiedam en theeschenkerij ’t Kethelhuys organiseren wandelingen door het dorp Kethel. Verder zetten Hoeve Ackerdijk tussen Delft en Rotterdam en de Adrianushoeve in Schiedam hun deuren open.

In Schipluiden bij de Levende Buitenplaats aan Tramkade 24b gaat een speciale expositie van start: Duurzaam en gezond van eigen grond in het bezoekerscentrum en de gerestaureerde wagenschuur. Medewerking verlenen LTO Noord Delflands Groen, LTO Noord, gemeente Midden-Delfland, Natuurmonumenten, biologische melkveehouders, coöperatie Heerlijk van Dichtbij, ANV Vockestaert, Vogelwerkgroep Midden-Delfland, Stichting Op Hodenpijl en de Midden-Delfland Vereniging. Er is een open dag bij Bijenfarm Honey Highway.

Kinderactiviteiten en meer toegestaan

Kinderactiviteiten zoals wildplukken, polderslootexcursie, natuurkunst zijn toegestaan en verder ook bezichtigingen, rondleidingen en (stilte)wandelingen. Maar houd voldoende afstand (1,5 mtr) en neem voor de zekerheid mondkapjes mee. Live muziek met publiek mag helaas nog niet, alle optredens vervallen daardoor. Het programma staat op de website van de organiserende Midden-Delfland Vereniging. Bij pop-upkramen van de vereniging liggen gratis fiets- en wandelroutes en meer klaar om het open en groene gebied tussen Delft, Rotterdam en Den Haag op eigen houtje te verkennen. Kijk op middendelflandvereniging.nl voor alle informatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden