Tjarko van Batenburg is terug bij Excelsior
Tjarko van Batenburg is terug bij Excelsior (Foto: Marieke Zelisse)

Tjarko van Batenburg keert terug op het oude nest

Tjarko van Batenburg (21) keert terug bij korfbalvereniging CKV Excelsior uit Delft. Na een avontuur van vijf seizoenen bij het Haagse HKV/Ons Eibernest heeft Van Batenburg besloten om weer op Sportpark Biesland te komen korfballen.

In 2016 maakte Van Batenburg de overstap van de jeugdopleiding van Excelsior naar HKV/Ons Eibernest A1. Met dit talentvolle team promoveerde Van Batenburg in zijn eerste seizoen naar de zaal Hoofdklasse en werd het ongeslagen kampioen in de veld Eerste Klasse. Een seizoen later volgde ook een ongeslagen kampioenschap in de veld Overgangsklasse en eindigde het in de zaal Hoofdklasse als derde. Van Batenburg maakte later de stap naar de selectie van HKV/Ons Eibernest en kwam met zijn team uit in de Overgangsklasse.

Omdat Van Batenburg sinds dit jaar gestart is met zijn eigen hoveniersbedrijf Tuinen van Batenburg en lange dagen maakt met veel fysiek werk, heeft hij ervoor gekozen om dichter bij huis te gaan korfballen. Met pijn in het hart neemt hij afscheid van HKV/Ons Eibernest, waar hij in de jaren veel vrienden heeft gemaakt. Toch kijkt Van Batenburg er ook naar uit om weer in het zwart-wit te mogen spelen.

Van Batenburg heeft als doelstelling om met Excelsior te promoveren naar de Overgangsklasse in de zaal en is verder benieuwd wat de ploeg kan bereiken in de veld Overgangsklasse. Verder heeft Van Batenburg veel zin om te laten zien dat hij grote stappen gezet heeft in zijn ontwikkeling als speler.

Welkom terug Tjarko en we kijken uit naar een succesvolle rentree op Sportpark Biesland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden