Foto:

Zonnebloemauto aanwinst voor Delft

Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft en Marc Damen, directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem onthulden gisteren de eerste Zonnebloemauto in Delft. Burgemeester Van Bijsterveldt heeft de portefeuilles Veiligheid en Verbonden stad en was daarom zeer verheugd dat zij gevraagd was voor de onthulling. 

“Ik heb veel bewondering voor de enthousiaste vrijwilligers van de Zonnebloem, die ervoor zorgen dat mensen met een lichamelijke beperking aangesloten blijven bij de samenleving. De Zonnebloemauto gaat hen helpen om verbonden te blijven met de deelnemers en met de stad.” Na de onthulling ontving Zonnebloemdeelnemer mevrouw Steenweg als eerste de sleutel en een bon om de Zonnebloemauto te huren. “Samen met mijn Zonnebloemvrijwilliger en haar man gaan we gauw een mooie toertocht maken.”

Annemarie Gerards, lid van de Adviescommissie ANWB Fonds en Bondsraadslid ANWB, was zeer trots dat door de inzet van de vrijwilligers het fonds de cheque aan de Zonnebloemafdelingen in Delft kon toekennen. “Het ANWB Fonds helpt maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en vrije tijd/toegankelijkheid. Mobiliteit en vrijheid zijn voor mensen met een lichamelijke handicap zeer belangrijk en dat willen wij stimuleren met het fonds. Geweldig om te zien dat dit concreet heeft geleid tot de uitgifte van de Zonnebloemauto in Delft.” Kersverse regiovoorzitter Aivie Soekhlal van de Zonnebloem bedankte alle aanwezigen en stimuleerde alle Delftse afdelingen om veel gebruik te gaan maken van de Zonnebloemauto.

Bijzonder uitgiftelocatie

Sylvia Weijsman, winkelleider van Vegro Thuiszorgwinkel in Delft, beheerder van het uitgiftepunt: “Bijzonder aan wij het uitgiftepunt mogen zijn. Leven met een beperking vraagt om een andere inrichting van het leven. Dat is niet altijd eenvoudig. Vaak moet je meer hindernissen overwinnen. Maar net zoals iedereen willen mensen met een beperking niet afhankelijk zijn van anderen. Want ook als je een beperking of chronische ziekte hebt, wil je je leven zo kunnen leiden als jij dat wilt. Een Zonnebloemauto is een mooie aanvulling in de dienstverlening.”

Bewegingsvrijheid

De reservering voor de rolstoelauto kan online of telefonisch worden gedaan. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Vegro Thuiszorgwinkel, Papsouwselaan 474, 2624 EP Delft. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, hoef je geen Zonnebloemdeelnemer te zijn en kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste 100 km inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle laadkosten zijn inbegrepen. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillig chauffeurs in Delft en omgeving. Aanmelden als vrijwillig chauffeur, kan via zonnebloemauto@zonnebloem.nl.

Samenwerking met Welzorg


Voor de Zonnebloemauto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg Auto op Maat. Dat is de specialist op het gebied van autoaanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden