Foto:

Opening ooievaarsnest Heilige Land

Torenflat Bieslandsekade in het Delftse Heilige Land heeft voor zijn bewoners en die van het naastgelegen Jan Joostenplein weer een ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Een idee van bewoners Hans en Dini Boender. Vandaag was de feestelijke opening. Daarbij onthulden deze initiatiefnemers, samen met Woonbron-directeur Hannan Mousaoui, de naam van deze nieuwe buurtvoorziening; Ooievaarsnest. 

Hans en Dini Boender: Deze naam is niet toevallig gekozen. Op de schoorsteen van de torenflat huist al jaren een ooievaarsechtpaar. Zij zijn verbonden aan onze buurt. Dat is ook de gedachte achter deze ruimte als een vanzelfsprekende plek waar senioren elkaar ontmoeten.” Hannan Mousaoui: “Actieve bewoners, die omkijken naar hun buren en het verschil in de buurt willen maken, kunnen op onze steun rekenen. Over het idee van het echtpaar Boender voor onze lege bedrijfsruimte aan de voet van de torenflat waren wij meteen enthousiast. Al snel waren de afspraken beklonken. Woonbron stelt deze ruimte ter beschikking en het echtpaar Boender draagt zorgt voor het beheer Hoe mooi is dat.”

De kleine bedrijfsruimte aan de voet van de flat aan de Bieslandsekade 196 stond lange tijd leeg. Vanaf vandaag is het voor de senioren in het Heilige Land de plek voor ontmoeting en gezelligheid. Voor een kopje koffie, een praatje of kaartje te leggen. Intussen wordt deze ruimte op vaste dagen in de week ook gebruikt door de wijkagent voor zijn spreekuur en door Reinier Haga voor de afname van bloed. Kortom een multifunctionele ruimte voor een ‘thuis in de wijk’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden