Leerlingen Stanislascollege op Techniekexperience bij Festo

Foto:

De leerlingen van Klas 1A van het Stanislas Krakeelpolderweg hadden maandag 5 juli een Techniekexperience bij Festo. Festo is een bedrijf waar de nieuwste producten en innovaties voor de industriële automatisering en het technisch onderwijs samen komen.

Doel van deze middag was om, samen met het bedrijfsleven, diverse uitdagingen op het gebied van techniek te verkennen en te ontdekken hoe breed techniek is.

De school zoekt continu de samenwerking met bedrijven. Deze middag heeft Festo het programma verzorgd en de leerlingen begeleid. Zo is techniek niet alleen een vak op school, maar kunnen leerlingen het geleerde ook in de praktijk ervaren. En komt de techniek echt tot leven bij de leerlingen.


Techniek ontdekken en ervaren
Leerlingen hebben onder andere de beginselen van pneumatiek ontdekt met behulp van een fietspomp. Door luchtbellen te verplaatsen werd de kern van het verplaatsen van lucht duidelijk. Vervolgens gingen ze aan de slag met de Bionische vis van Festo. In elkaar zetten, de vin zo monteren dat de vis zich snel kan verplaatsen en natuurlijk het programmeren van de beweging. Als afsluiting moest natuurlijk worden getest welke vis het beste was!

Leerlingen hebben met deze Techniekexperience bij Festo techniek kunnen ontdekken en ervaren. Het is belangrijk om deze samenwerking met bedrijven te hebben en verder ontwikkelen.

De betrokkenheid van het bedrijfsleven is erg belangrijk, aldus René Kluft van Festo: “We hebben in de toekomst voldoende vakmensen nodig. Daarom is het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk met techniek kennis te laten maken. Dat doen we hier op allerlei manieren. We willen dat werken in de techniek nog bekender wordt. ‘Onbekend maakt onbemind’ luidt immers het spreekwoord. Ik lanceer bij deze een nieuw spreekwoord: ‘Bekend maakt bemind’. Wij houden van techniek!”

Smart Makers Delft

Smart Makers Delft is een initiatief van het Stanislas Krakeelpolderweg, ROC Mondriaan, de gemeente en straks ook het bedrijfsleven. Een van de doelstellingen van Smart Makers Delft is de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven. Kinderen in een vroeg stadium kennis laten maken en laten beleven hoe leuk techniek is. Smart Makers Delft is een initiatief waar de komende jaren aan wordt gebouwd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden