<p>Feline durft de uitdaging van een Owee in coronatijd aan.</p>

Feline durft de uitdaging van een Owee in coronatijd aan.

(Foto: Eigen foto)
Delftenaar van de week

Feline organiseert de OWee voor nieuwe studenten

Delftenaar van de Week

Feline Steup (21) is één van de acht bestuursleden van de Owee, de bekende introductieweek voor nieuwe studenten, die dit jaar van 15 tot en met 20 augustus plaatsvindt. Het bestuur is al een half jaar fulltime bezig met de voorbereidingen. “Door de coronamaatregelen staan we voor een heleboel extra uitdagingen,” vertelt Feline.

Door Robin Pakvis

Delft - Met haar bachelordiploma Klinische Technologie aan TU Delft op zak, besloot Feline een tussenjaar te nemen voordat ze aan haar master begint. “Eigenlijk was ik bang dat mijn studententijd anders veel te snel voorbij vliegt”, vertelt ze. Tijdens dit tussenjaar helpt Feline met de organisatie van de OWee. Er worden tijdens deze 48e editie zo’n 3600 (!) deelnemers verwacht. Een deel daarvan moet ook nog eens in Delft overnachten. “Normaal gesproken gebeurt dit altijd in de huizen van studentenverenigingen of in de sportzaal, maar dat mag dit jaar helaas niet.” Toch durven Feline en de anderen deze organisatie-uitdaging wel aan!

Feline’s functietitel bij de organisatie is een hele mond vol. “Als vice-voorzitter en hoofd communicatie zorg ik voor het contact met aanstaande studenten, inwoners van Delft, pers en andere organisaties. Ook verzorg ik de website, social media kanalen en andere promotie van de OWee.”

Iedereen van het bestuur heeft een eigen functie; zo is er naast Feline een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Verder is er iemand aangewezen voor het contact met de studie- en studentenverenigingen. Weer een ander is verantwoordelijk voor de sponsoren en tenslotte zorgen twee mensen ervoor dat alles logistiek goed loopt. De OWee is voor hen allemaal al een half jaar hun fulltime bezigheid.

Normaal gesproken lijkt het programma van de OWee elk jaar best wel op elkaar. “Dit jaar vulden we de planning helemaal opnieuw in, dit vond ik eigenlijk ook juist wel heel leuk.”, vertelt Feline. “Doordat we niet weten of de maatregelen nog worden aangescherpt, houden we het programma zo flexibel mogelijk.” Het plan is nu om één online informatiedag te organiseren en daarnaast twee keer drie fysieke dagen in Delft te houden. “De fysieke dagen houden we twee keer, zodat we de groep met deelnemers kunnen opsplitsen. We verwachten dus twee groepen van 1800 mensen. Die groepen worden vervolgens ook weer opgesplitst tijdens de verschillende activiteiten. Zo zorgen we dat iedereen genoeg afstand kan houden.”

Tijdens de online informatiedag beginnen de leuke activiteiten al. Zo staat er een online kookshow en een pubquiz op de planning. Het grootste gedeelte van het fysieke programma vindt gewoon op de campus van de TU plaats.”We hebben hier een heel groot terras opgezet, waar wel duizend mensen met voldoende afstand kunnen zitten. Hier komen allemaal toffe bandjes, dj’s en andere optredens. Daarnaast willen we graag gaan werken met testen voor toegang voor het avondprogramma, daarmee vervalt de 1,5 meter regeling.”

Wat merken wij als Delftenaren van de OWee? Hoewel de OWee vooral op de campus plaatsvindt, is de kans groot dat je in de stad ook groepen van aanstaande studenten tegenkomt. “Op de fysieke dagen volgen de kersverse studenten een ontdekkingstocht door de stad en kunnen ze langs bij studenten-, sport- en (cultuur)verenigingen. De deelnemers morgen zelf kiezen naar welke verengingen ze gaan. We werken in groepjes, waardoor er maximaal 300 aanstaande studenten tegelijk door de binnenstad wandelen.”

De organisatie is nog niet helemaal rond, naast dat het testen voor toegang nog wordt onderzocht, is het regelen van overnachtingen een grote uitdaging. “We hebben nu zevenhonderd duurzame, kartonnen tenten geregeld voor degenen die willen blijven overnachten tijdens de OWee. Deze tenten blijven gelukkig ook droog als het regent”, lacht Feline, “Deze worden straks ook opgezet op de campus.” Als we vragen of er een specifieke activiteit is waar Feline naar uitkijkt, moet ze even nadenken. “Ik denk dat ik straks vooral erg trots ben als de week eenmaal begonnen is. Ik kijk onwijs uit naar de reacties van de deelnemers op alles dat wij hebben geregeld. Ik denk dat dat veel voldoening geeft na een half jaar keihard te hebben gewerkt!”

In principe wisselt het bestuur van de OWee elk jaar. Feline gaat zich dan ook vanaf september weer op het studeren storten. Zij begint dan aan haar schakeljaar geneeskunde in Leiden. Toch wil ze zeker contact blijven houden met de anderen van het bestuur. “Het is mij tot nu toe allemaal zo goed bevallen; onze groep voelt echt als familie”.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten