Foto:

De bouw van Gezicht op Delft en Vermeer in Nieuw Delft is gestart

Met het slaan van de symbolische eerste paal is de bouw van Gezicht op Delft en Vermeer officieel gestart. Gezicht op Delft bestaat uit 21 koopappartementen en vier penthouses met een prachtig uitzicht over het water van de Kolk. Het project Vermeer omvat 62 compacte huurappartementen. De goede bereikbaarheid en de nabijheid van het bruisende centrum van Delft maken deze locatie tot een zeer geliefde plaats om te wonen.

Gezicht op Delft en Vermeer is ontwikkeld door Ballast Nedam Development en maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, in de voormalige spoorzone van de stad. Hier wordt gebouwd aan een nieuw woon-werkgebied met ongeveer 1.500 woningen, waarvan Ballast Nedam Development 1/3 ontwikkelt.

Martina Huijsmans (Wethouder, Gemeente Delft), Sana Derksen (COO, Ballast Nedam Development), en Niels Doodeman (Directeur, Ballast Nedam West) hebben vanmiddag samen met de nieuwe eigenaren en betrokkenen de symbolische eerste paal geslagen.

Martina Huijsmans: “Op deze plek werd lange tijd gewerkt aan de ondertunneling van het spoor, maar met de bouw van Gezicht op Delft en Vermeer krijgt de Westsingelgracht nu echt een nieuwe uitstraling. De 87 koop- en huurappartementen vormen een mooie, gevarieerde aanvulling op het bestaande aanbod in het Van Leeuwenhoekkwartier. Bovendien laten deze projecten perfect zien hoe een hoge duurzaamheidsambitie en duurzame mobiliteit samen kunnen gaan met een prachtig ontwerp dat past bij het karakter van Delft,”

Sana Derken: “Gezicht op Delft is samen met Vermeer het vierde en vijfde project van ons in Nieuw Delft. Een resultaat van een goede samenwerking met de gemeente en andere partners. Eerder ontwikkelden wij de projecten Floris en Guldenwater en zijn we gestart met de bouw van Poortmeesters. Qua duurzaamheid presteren de woningen in Gezicht op Delft veel beter dan de wettelijke normen. De woningen zijn bijna energieneutraal en daarnaast wordt met dit project een zeer duurzame gemiddelde GPR-score van 8 behaald. Dit samen met de nabijheid van het station en de deelmobiliteit die wordt aangeboden bij de appartementen maken Gezicht op Delft en Vermeer klaar voor de toekomst.”

Gezicht op Delft 

Dit plandeel bestaat uit tijdloze en royale appartementen en penthouses en er is een zeer bijzondere stadsmaisonette met directe toegang vanaf grachtniveau opgenomen in het project. Op de begane grond aan de Irene Boulevard is een commerciële ruimte voorzien. De woningen komen in aanmerking voor een aantrekkelijke duurzame hypotheekvorm door het energiezuinige ontwerp en gekozen duurzame maatregelen. Gezicht op Delft is wonen in een tijdloos icoon in Delft.

Gezicht op Delft ligt in de luwte van het centrum en combineert daardoor het beste van twee werelden. De dynamiek van het bruisende leven in de historische binnenstad én het comfort van een rustige, groene en waterrijke omgeving vanwege de ligging aan de Westsingelgracht enerzijds en het Van Leeuwenhoekpark anderzijds. Luxe wonen in een royaal appartement biedt een schitterend perspectief. De hoogstaande architectuur, het schitterende uitzicht op het water van De Kolk, de historische binnenstad van Delft met zijn vele horeca en terrassen om de hoek, de goede bereikbaarheid en uitstekende parkeergelegenheid maken Gezicht op Delft tot tijdloos icoon om in te wonen. Gezicht op Delft is ontworpen door FARO Architecten uit Lisserbroek en wordt gerealiseerd door Ballast Nedam West.

Vermeer

Het project Vermeer past bij een gezonde, duurzame levensstijl, waarbij innovatief wordt nagedacht over mobiliteit en gezonde verstedelijking. In de uitwerking van het gebouw is er speciaal aandacht voor veel verschillende duurzaamheidsaspecten zoals natuur inclusief bouwen door o.a. nestkasten voor zwaluwen en vleermuizen op te nemen in de gevel, water buffering en vaste groenbakken in de balkonranden. Daarnaast ontwikkelen we ook Vermeer bijna energieneutraal. Dit plandeel is ontworpen door Klunder Architecten en verwacht wordt de woningen begin 2023 te kunnen gaan verhuren.

Duurzame mobiliteit

Op het gezamenlijke achter terrein worden deelauto’s ingezet en het gebouw beschikt over drie fietsenstallingen op de begane grond. Deze fietsenstallingen zijn gemakkelijk in gebruik en direct te bereiken vanaf een van de belangrijkste fietsroutes door Delft, daarnaast is het OV station op een steenworp afstand. Hiermee kunnen de bewoners van Vermeer én Gezicht op Delft een keuze maken uit een ruim aanbod van mobiliteitsvoorzieningen.

Nieuw Delft

Het toevoegen van een omvangrijk nieuwbouwprogramma rondom het nieuwe station en stadskantoor is een unieke kans voor Delft. Dit centrale stadsgebied is een herontwikkeling op een plek waar voorheen de trein zich door de stad slingerde. Deze laatste rijdt nu ondergronds, waarmee Delft de ruimte kreeg om drie nieuwe woon-werkbuurten naast de binnenstad te ontwikkelen: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof. Een stedelijk gebied met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Delft kent een zeer ruim aanbod in winkelen, wonen, leren, werken en ontspannen in een mix van oud en nieuw. En niet te vergeten: reizen. Het splinternieuwe station van Delft voldoet aan alle moderne eisen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden