Foto:

Delftzichtpark officieel geopend

Op 10 juli heeft wethouder Martina Huijsmans het Delftzichtpark geopend. Zij onthulde samen met Elske Stellingwerf, voorzitter van de buurtvereniging Delftzicht, het naambordje van het tijdelijke park. Vervolgens namen zij als eerste ‘de trein’ richting de toekomst van het van Leeuwenhoekpark. De stoomtrein reed weer even.

Wethouder Huijsmans vertelde bij de opening dat zij zelf graag op deze plek komt en dat ze hoopt dat bewoners er elkaar steeds blijven vinden, zoals nu al plaatsvindt.

Door symbolisch nog één keer de ‘oude trein’ bovengronds te laten rijden starten wijkbewoners gezamenlijk een reis via het Delftzichtpark naar de toekomst van het van Leeuwenhoekpark.

Dit tijdelijke park aan de Engelsestraat is door de wijk ingericht in overleg met de gemeente Delft. Met behulp van sponsoren is er een mooi lange groene strook gemaakt met een diversiteit aan bomen, plantenbakken, bloemen, struiken en bankjes waar we elkaar kunnen ontmoeten

Het park is nog niet af. Binnenkort komt er een jeu de boulesbaan en bewoners zijn uitgenodigd om verder invulling te geven aan het Delftzichtpark. Dat ten doel heeft wijken en mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden