Kinderen uit de wijk Waterland zijn blij met de nieuwe speeltuin 'Speeleiland Waterland'.
Kinderen uit de wijk Waterland zijn blij met de nieuwe speeltuin 'Speeleiland Waterland'. (Foto: Annemarie Oorthuizen)

Buurtspeeltuin Waterland geopend!

De nieuwe speeltuin in de Delftse buurt Waterland is officieel geopend! Meer dan 25 kinderen waren aanwezig toen het nieuwe bord met de naam ‘Speeleiland Waterland’ werd onthuld. “Het is fijn dat dat we in deze onzekere tijden toch weer iets leuks voor de kinderen konden organiseren,” vertelt Sjanie Peeters-Lamens, bestuurslid van de wijkvereniging.

Door Annemarie Oorthuizen

Delft - “De wijk Waterland is gebouwd in 1995 en bestaat inmiddels al 26 jaar,” vertelt André Kalse, buurtbewoner van het eerste uur. “De speeltuin stamde uit dezelfde tijd en was na zoveel jaar echt aan vervanging toe, ik geloof dat het oude klimrek al drie of vier keer gelast moest worden.” 

Plaatsing van de speeltuin

Half juni was het zover, de oude speeltuin werd weggehaald en de nieuwe werd in een paar dagen tijd geplaatst. “De speeltuin is gemaakt van natuurlijke materialen en past heel goed in de wijk,” vindt Kalse. Maar het belangrijkste is dat het nu een actieve speeltuin is in plaats van een passieve.” De speeltuin bestaat uit een speelboot met vlag, een groot klimrek en een schommelende loopbrug. Allemaal van blank hout. 

Opening van de speeltuin

“De plaatsing van de speeltuin was een mooi moment om iets leuks te organiseren voor de kinderen,” geeft Peeters-Lamens aan. Naast de onthulling van het naambord, handbeschilderd door Peeters-Lamens, vond er vooraf een kleurplaatwedstrijd plaats. Buurtbewoner Avi Lev ontwierp een kleurplaat van de nieuwe speeltuin die de kinderen thuis konden inkleuren. Tijdens de opening hingen alle kleurplaten feestelijk te wapperen in de speeltuin tussen de kleurige vlaggetjes in. 

Winnaars kleurwedstrijd

De driekoppige jury, zorgvuldig gekozen door het bestuur, maakte op de opening de winnaars uit drie leeftijdscategorieën bekend: “We hebben met veel plezier alle kleurplaten bekeken en beoordeeld,” speecht Lev tijdens de opening. De winnaars zijn Siem, Amber en Floor. Maar niet alleen de winnaars kregen een prijs. Elk kind kreeg een klein cadeautje (stoepkrijt) én de eigen gemaakte kleurplaat gelamineerd mee naar huis. “Deze kunnen ze thuis als placemat gebruiken,” vertelt Kalse. 

Fijne sfeer in de wijk

“De kinderen van de eerste generatie bewoners zijn inmiddels uitgevlogen en een nieuwe generatie heeft de wijk de afgelopen jaren weer verjongd. Er wonen nu maar liefst 32 kinderen in de wijk”, aldus Kalse. “Veel wijkactiviteiten konden de afgelopen 1,5 jaar echter niet doorgaan vanwege corona,” geeft Peeters-Lamens aan. “Daarom is het extra belangrijk dat er nu weer iets mogelijk was. We zijn echt een wijk die het met elkaar leuk maakt en we staan voor elkaar klaar” Dit wordt beaamd door Kalse: “Dit brengt wijkbewoners nog meer met elkaar in contact, zowel de oude als de nieuwe bewoners, en iedereen draagt ook weer zijn eigen steentje bij.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden