Foto:

‘Pak de fles!’

Pak de fles!

In heel Nederland wordt gestreden tegen zwerfafval en nu gaan ook honden meehelpen in de strijd tegen zwerfafval en samen met hun baasjes de omgeving schoonmaken. 

Tussen maandag 26 juli en vrijdag 30 juli is KC Delft (aan de Tanthofdreef) de locatie waar de jeugdclub van de landelijke hondenclub (Raad van Beheer Youth) haar jaarlijkse kamp houdt. De deelnemers in de leeftijd van 7 tot en met 21 jaar nemen allemaal hun hond mee en gaan deze week allerlei leuke en leerzame trainingen, spelletjes en workshops volgen, zoals behendigheidstraining en het verzorgen van de hond.

Op initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver is dit jaar ook zwerfafval en plastic soup een thema tijdens het kamp. Honden kunnen namelijk ook heel goed zwerfafval opruimen! De Papaver zal voor de deelnemers een workshop over plastic soup verzorgen. Wat is plastic soup eigenlijk? Hoe komt dat in de zee terecht? De belangrijkste vraag is natuurlijk wat je zelf kunt doen om plastic soup te voorkomen. Eén manier is om (plastic) zwerfafval op te ruimen, zodat het niet in zee terecht komt. En wat is er leuker dan dit samen met je hond te doen? Na de workshop gaan de hondentrainers de honden leren plastic PET-flesjes op te rapen. Verschillende Delftse organisaties hebben samen met De Papaver speciaal hiervoor PET-flesjes opgespaard. Misschien zien we binnenkort dus wel honden die meehelpen Delft schoon te maken!

Dinsdagavond 27 juli zal in de uitzending van het Jeugdjournaal het jeugdkamp ook aan bod komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden