Foto:

Monumenten weer open

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 kan men tijdens de 35e Open Monumentendag gratis rond kijken in een aantal prachtige monumenten die Delft rijk is. Na een jaar Covid-stilte komt er weer een editie die wel wat kleinschaliger is.

Ruim dertig monumenten openen de deuren en gunnen het publiek een blik achter de gevel.

Nieuwe deelnemers dit jaar zijn:
- Vakwerkhuis: het voormalige Ketelhuis van de TU onderaan de Sebastiaan brug is gerestaureerd en getransformeerd tot een super moderne werk- en ontmoetingsplek.
- Watertoren: deze was jaren gesloten en wordt nu verbouwd. Vanuit de toren heb je een uniek uitzicht over Delft.
- De Aula van de TU, met zijn brutalistische architectuur van overal beton.
- Genestetkerk: deze voormalige Remonstrantse Schuilkerk ligt verborgen achter een grote deur aan het Oude Delft.

Uiteraard doen er ook een groot aantal oudgedienden mee zoals: Huis van Meerten, het Kruithuis en de Synagoge. Naast Geodesie op de Kanaalweg 4 is ook de hooglerarenwoning woning opgesteld waar o.a. hoogleraar Willem Schermerhorn woonde. In deze woning formeerde hij in 1945 het eerste naoorlogse kabinet.

Vanwege het thema Mijn monument is jouw monument komen er speciale rondleidingen met gebarentolken.

In verschillende monumenten worden kleinschalige culturele activiteiten geprogrammeerd (muziek, verhalen en rondleidingen) voor zowel volwassenen als kinderen.
De tuin van het Meisjeshuis (Oude Delft 112-116) fungeert op beide dagen als informatiepunt waar programmaboekjes opgehaald kunnen worden en gratis rondleidingen zullen vertrekken.

Uiteraard geldt er een voorbehoud i.v.m. de geldende maatregelen in september dus check www.openmonumentendagdelft.nl.

Het programmaboekje is vanaf maandag 30 augustus af te halen bij de VVV Delft en het Stadskantoor en te downloaden via de eigen website.

Opengestelde monumenten zijn tijdens het weekend herkenbaar aan een vlag/spandoek met daarop het logo van Open Monumentendag. Alle activiteiten zijn gratis.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten