Dat was het dan

Dat was het dan. Als ik dit schrijf, is de laatste Delftse Post zo goed als klaar. Slechts vier van de 133 jaar was ik hierbij betrokken. Na weer een bezuinigingsronde in 2017 besloot De Persgroep, zoals de uitgever toen nog heette, dat de redactie van de huis aan huisbladen grotendeels uitbesteed kon worden aan externen. Logisch, want zo kon je elk moment de stekker eruit trekken zonder weer een sociaal plan te hoeven op tuigen. 

“Wat een prachtige verhalen heb ik gehoord”

Ik was dus zo’n ‘externe’. In slechts 20 uur tijd probeerde ik er de afgelopen jaren het beste van te maken, wetende dat het mogelijk maar voor korte tijd zou zijn. De liefde voor Delft en de liefde voor het belang van de huis aan huis krant maakten dat ik in die korte tijd mijn uiterste best deed er een zo mooi mogelijke krant van te maken. En eerlijk is eerlijk, soms ging er best wat vrije tijd in zitten. Buiten dat is het lastig om de scheidslijn te trekken. Hoe vaak gebeurt het niet, dat iemand op een verjaardag of langs de lijn bij het sportveld van je kinderen tegen je zegt: “Zeg, is dit misschien iets voor de krant?”

Nee, rijk in geld werd ik er niet van, maar wel rijk in ervaring en werkplezier. Wat een prachtige verhalen heb ik de afgelopen jaren gehoord, wat een bijzondere Delftenaren heb ik ontmoet. Wat een fijne freelancers leerde ik kennen die dezelfde passie voor Delft voelden en voor slechts een kleine vergoeding, of zelfs onbezoldigd, de prachtigste verhalen schreven. Met elkaar probeerden we een mooie krant te maken. Voor u, voor de lezer.

“Voor niks gaat de zon op”

Ook het Delftse bedrijfsleven, culturele instellingen en verenigingen wisten dit te waarderen, getuige de enorme hoeveelheid aan persberichten die wekelijks binnen kwam. Zoals het een echte krant betaamt, was bij ons redactie en sales strikt gescheiden. Bij het bepalen of een persbericht wel of niet geplaatst werd, lieten we ons in de eerste plaats leiden door de lezer. Zou die dit wel of niet interessant vinden? Eerlijk is eerlijk, soms stak het wel als je dan later in de week hetzelfde bericht als betaalde content in een andere krant tegenkwam. Voor niks gaat de zon op tenslotte. De redactie was dan weliswaar niet zo duur, maar dat drukken en verspreiden dat hakt erin kan ik u verzekeren. Logisch dus dat de nieuwe eigenaar besloot dat er geen ruimte is voor twee huis aan huis kranten in Delft. 

Het is jammer, over Delft en de Delftenaren is genoeg te vertellen om misschien wel vier huis aan huis kranten te vullen. Ik was graag nog even door gegaan. Voor nu bedank ik u voor de aandacht en de leuke reacties die we dikwijls over de mail kregen, zeker de afgelopen tijd. En natuurlijk dank aan onze trouwe adverteerders. 

Het ga u goed!

Annemarie de Vries

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten