<p>Karl Flieger met wie Henk jaren samenwerkte</p>

Karl Flieger met wie Henk jaren samenwerkte

(Foto:)
terug in de tijd

De passie van redacteur Karl Flieger

Ik ben op bezoek bij Karl Flieger. Hij is een van de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de Delftse Post. Karl weet nog heel goed hoe hij bij de Delftse Post binnen kwam. 

“Ik meen dat het in 2002 was, toen Ralph Julsing nog de eindredactie deed. Het eerste verzoek aan mij was, kan jij naar boekhandel Huyser gaan en proberen de directeur zover te krijgen dat hij weer wil adverteren? Die directeur was Jeroen van der Poel, ze hadden hem boos gemaakt. Huyser zette wekelijks een aantal advertenties in de Delftse Post. Maar de redactie had op een belangrijk moment niet over hem, maar over een concurrent een verhaaltje op de voorpagina gezet. Niet zo slim en Jeroen schoot op de handrem, of ik hem maar even wilde paaien want ‘jij kent hem vast wel,, je bent tenslotte een Delftenaar’. Nou, ik kende de goeie man absoluut niet, maar ben bij hem binnen gestormd en heb onder een bak koffie namens de Delftse Post de vredespijp met hem gerookt, sindsdien zijn we vrienden. Tenminste dat roept hij altijd als we elkaar zien: Dag vriend! Dat was een leuke start, het had natuurlijk niks met redactie te maken. Het geeft wel aan dat je als redactie van een plaatselijke krant maar beter voeling kunt houden met je adverteerders. Zij betalen uiteindelijk toch je salaris.” 

Voor mij is het allemaal een tijdverdrijf! 

Superduo 

Waren het mooie jaren bij de Delftse Post? “Prachtige jaren, ik heb er met tussenpozen tot 2012 gewerkt. Een deel van de tijd samen met Willem van Altena, wij waren een superduo, dat durf ik best te zeggen. Allebei op onze eigen manier knettergek van het vak en van Delft. We hebben samen mooie kranten gemaakt.” 

Toen ik in februari 2007 bij de Delftse Post kwam, voelde ik mij gelijk thuis, de hele ploeg waren gelijk vrienden (dinnen) van me. Met Karl ben ik veel op pad geweest, hij maakte ook de foto’s. Gelukkig heb ik alle verhalen in de kast staan, eerst in de Ezelsveldlaan later in de Peperstraat, verdrietig zijn wij geweest toen de staf naar Rotterdam verhuisde en in Delft een lege plek achterliet.

Tot ziens! Henk van der Beek

Terug in de Tijd met Henk van der Beek

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten