Logo delftsepost.nl


Dit weekend in Delft: de stoffenmarkt.
Dit weekend in Delft: de stoffenmarkt.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Forum voor
Democratie

DELFT - Thierry Baudet, lijstaanvoerder van Forum voor Democratie brengt op donderdag 2 maart een bezoek aan Delft. De nieuwe partij doet mee met de landelijke verkiezingen op 15 maart. FVD kreeg vooral bekendheid als één van de drie initiatiefnemers van het Oekraïne referendum in april 2016. De bijeenkomst is in het Flora Theater, Verwersdijk 1 om 20.00 uur. Entree: gratis. Zie ook: www.fvd.nl

AV'40 Houtloop

DELFT - Atletiekvereniging AV'40 houdt op zondag 5 maart De Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1 km op de atletiekbaan. De start is om 10.30 uur en deelname gratis. Om 10.55 uur start de loop van de 3,5 km en die van 7 of 14 km om 11.00 uur. Deelname hieraan kost 2 euro. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. Adres: Sportring 12 achter Sporthal Brasserskade. Douche-, kleed- en parkeergelegenheid voldoende aanwezig. Zie: www.av40.nl .

Vogels tekenen

DELFT - Kunstenares Joke Krul geeft zaterdag 18 en 25 maart de workshop Vogels tekenen aan de Phoenixstraat 66. De workshop is geschikt voor beginners en iets gevorderden. De cursus duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen 50 euro en 15 euro voor materiaal (lunch inbegrepen). Aanmelden: 015-2137337 of jokekrul@noknok.nl.

VAK-cursus voor kinderen

DELFT - Er gaan nieuwe cursussen voor kinderen van start van de VAK centrum voor de kunsten. Kunstenaars Carine Hooykaas en Hilke Zoontjens zoeken tijdens de teken- en schildercursus de breedte op in de beeldende kunst; het losmaken van de schetshand, maar ook het prikkelen van de fantasie. Ieder blok van 12 lessen heeft een eigen thema. Start woensdag 15 maart en zaterdag 18 maart. Ida Hazenberg start woensdag 8 maart met 10 lessen 'Muziek voor kleuters' van 14.00 tot 14.45 uur. Ze doen muziek- en bewegingsspelletjes. Ook gaan DJ-workshops, Musical voor Kleuters, Medialab, Animaties maken van start. Inschrijven en meer informatie: www.vak-delft.nl.

Whisky
proeven

DELFT - Voor zowel de whiskykenner als de beginnende whiskyliefhebber organiseert de meest bekende distilleerderij van Schotland, Glenfiddich, een whiskyervaring in Theater de Veste op vrijdag 11 maart. Tijdens een virtuele rondleiding door de distilleerderij worden enkele mooie Glenfiddich whisky's ontdekt, besproken en geanalyseerd. Aanvang: 20:30 uur. Entree: €22,50 inclusief tastingbox. Vanaf 18 jaar. Reserveren: www.theaterdeveste.nl

Stoffenmarkt

DELFT - Het Stoffencircus strijkt zaterdag 4 maart neer op de Markt in Delft. Het Stoffencircus is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar een aanbod van een zeer complete en brede stoffencollectie en daarnaast alles wat u nodig heeft om de mooiste creaties te maken. Damesstoffen, kinderstoffen, interieurstoffen, fournituren en naaipatronen zijn vaste onderdelen van het uitgebreide assortiment. Bezoekers kunnen ideeën opdoen voor hun interieur en kledingkast. De toegang is gratis.

Kuyperswijk wordt 30 km

DELFT - De gemeente Delft stelt een 30 km-zone in voor de Kuyperswijk ten noorden en zuiden van de Van Foreestweg. Er worden borden geplaatst aan het begin en eind van de zone die wordt omgrensd wordt door de straten: Teding van Berkhoutlaan, Meermanstraat, Kerstanjepad, Persijnlaan, Van Beresteynstraat en Van der Dussenweg.

Creamiddag

DELFT - DGV houdt op maandag 6 maart een creamiddag in wijkcentrum De Hofstee aan de Sandinoweg 149. Er is een workshop mandala tekenen van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden: dgv.delft@outlook.com.

Vespers

Delft - Zondag 5 maart wordt in de Sint Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118 om 17.00 uur de vespers gehouden, zoals dat in kloosters al eeuwen gebeurt. De vespers is een van de getijdengebeden die de monniken door de dag heen bidden en zingen. Arnoud Heerings van het Utrechts Conservatorium komt met nog 5 mannen de oorspronkelijk latijnse vespers zingen. Het wordt afgesloten met een kort lof. Het geheel is een klein uur rust vinden in deze jachtige tijd.

Bingo

DELFT - Zondag 5 maart is er weer bingo in buurthuis De Wending aan de Raamstraat 67. Aanvang 14.00 uur, de zaal is open om 13.00 uur. Boekjes vanaf 5,50 euro. Er wordt gespeeld om geldprijzen.

Speurtocht

DELFT - Rondom De Papaver kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen aan een speurtocht. Er kan worden gespeurd naar plaatjes van bloemen. Voor 2 euro is bij De Papaver (Korftlaan 6) een routekaart verkrijgbaar met handige plaatjes en uitleg er bij, zodat kinderen de bloemen ook kunnen herkennen. Zie ook: papaverdelft.nl

Kinderspullenbeurs

DEN HOORN - Zoekt u goedkope kinderspullen of wilt u er juist van af? Kom dan naar de Kinderspullenbeurs het kleine P-rijsje in Den Hoorn, elke éérste zaterdag van de maand van 10- tot 13- uur in de Rijstuin Woudseweg 26. Op zaterdag 4 maart is er weer verkoop en inzameling van goede gebruikte kinderspullen voor de leeftijd tot 10 jaar. Vooral kleding en speelgoed, maar ook meubeltjes, fietsjes en meer. De opbrengst gaat voor 50% naar de stichting Jarige Job. De rest is voor andere activiteiten van de kerk. Info: www.woudtsekerk.nl of info@woudtsekerk.nl

Repair Café Delft

DELFT - Handwerken is het thema voor deze maand bij Repair Café Delft. Vrijwilligers helpen en adviseren u er graag op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11:00 en 14:00 uur. op de volgende locaties: Science Centre, Mijnbouwstraat 120 en in Delfshove, Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft.

Reageer als eerste
Meer berichten