Logo delftsepost.nl


De band Nightcall speelt Rock & Roll, Rockabilly en Country, maar ook blues. Zondag 5 maart vanaf 15.30 uur bij de Wijnhaven in Delft. Toegang is gratis.
De band Nightcall speelt Rock & Roll, Rockabilly en Country, maar ook blues. Zondag 5 maart vanaf 15.30 uur bij de Wijnhaven in Delft. Toegang is gratis.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft en omgeving?

Info over
Rustpunt

SCHIPLUIDEN - Een Rustpunt op uw erf, iets voor u? Woont u in het buitengebied van Midden-Delfland in de buurt van een fiets- of wandelroute? En lijkt het u wel wat om mensen gastvrij mee te laten genieten van ons prachtige landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Delft? Dan is een Rustpunt op uw woonerf misschien iets voor u. Een Rustpunt is een plaats waar wandelaars en fietsers kunnen pauzeren. Er is een zitplek en er zijn voorzieningen waarmee bezoekers koffie, thee en limonade kunnen bereiden. Elektrische fietsen kunnen tussentijds worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Voor dit alles betalen bezoekers een vrijwillige bijdrage. Rustpunten zijn duidelijk herkenbaar aan het Rustpuntbord. Ze zijn geopend als het bordje 'open' zichtbaar is. Natuurlijk moet een Rustpunt vlakbij een fiets- of wandelroute liggen of tussen meerdere recreatieve knooppunten in. Bent u geïnteresseerd in een Rustpunt op uw erf? Meldt u zich dan (vrijblijvend) aan via http://www.rustpunt.nu/info/rustpunt-worden/aanmelden of info@rustpunt.nu. Na uw registratie ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op dinsdagavond 7 maart om 20:00 uur (inloop 19:30 uur) in het gemeentehuis van Midden-Delfland (Anna van Raesfeltstraat 37, 2626 HX in Schipluiden). Meer informatie op www.rustpunt.nu of via info@rustpunt.nu.

Discoparty in Witte Paard

NOOTDORP - Zaterdag 4 maart vindt een 70•80•90's Discoparty plaats in het Witte Paard. In de grote zaal speelt DJ's TIM & FAAB met grote verlichtte dansvloer en in de kleine zaal DJ Ron. Toegang vanaf 25 jaar, aanvang 21.30 uur. Kaartverkoop aan de deur à € 10,00 per kaartje. De volgende 70's/80's en 90's party's zijn op zaterdag 8 april en zaterdag 13 mei. De 70•80•90's Discoparty is een event van het Witte Paard aan de Gildeweg 2 in Nootdorp. Maandelijks kun je heerlijk komen dansen tijdens onze discoparty's met DJ Tim & Faab. Zie ook www.wittepaard.nl.

Analfabetisme tegengaan

PIJNACKER - Pijnackerse Stichting Kwasa start samen met Stichting Kwasa een project om analfabetisme tegen te gaan. Stichting Kwasa is samen met Correctbook.nl gestart met de donatie van herbruikbare schriften aan scholen in Zuid-Afrika. De herbruikbare schriften zijn ideaal voor scholen in Zuid-Afrika, omdat er vaak geen budget is om telkens nieuwe schriften aan te schaffen. Door kinderen een eigen Correctbook te geven, bieden Kwasa en Correctbook.nl een duurzame en goedkope oplossing voor dit probleem. Zo kunnen meer kinderen leren lezen en schrijven, tegen lagere kosten. Als aftrap van deze actie leverde Stichting Kwasa al 300 herbruikbare schriften aan kinderen van de kleuterscholen Sweet Combo, Sinekaya, Palesa en Rivongingo in Zuid-Afrika. En inmiddels staan er nog 1000 Correctbooks klaar voor verzending naar scholen. Stichting Kwasa biedt in samenwerking met Correctbook donateurs de kans om via http://www.kwasa.nl/help-mee/doneer-een-schrift voor 4 euro een Correctbook te schenken aan een kind in Zuid-Afrika.

Voorjaarsdrive in De
Hoornbloem

DEN HOORN - Op woensdag 8 maart wordt door de bridgeclub KRAS in Den Hoorn een Voorjaardrive georganiseerd in De Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1-3 te Den Hoorn. Aanvang 13.30 uur (zaal open vanaf 13.00 uur). Einde ca. 17.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 13,00 per persoon. U kunt u hiervoor aanmelden door opgave van naam, naam bridgepartner, adres, email adres en telefoonnummer. Bij aanmelden kan het bedrag van € 13,00 c.q. € 26,- overgemaakt worden op bankrekening NL39 INGB 0007 4611 40 t.n.v. Bridgeclub KRAS Den Hoorn onder vermelding van de naam/namen van de deelnemer(s). Uw aanmelding is pas definitief, wanneer het inschrijfgeld is ontvangen. De inschrijving sluit bij 70 paren. Uw aanmelding kunt u tot uiterlijk 28 februari inleveren per post bij Koos Bentvelsen, Victoria 29, 2635 MD Den Hoorn of via email koosbent@kabelfoon.nl.

Regressie
therapeut te gast

SCHIPLUIDEN - Maarten Oversier steekt zijn nuchtere kijk op reïncarnatie niet onder stoelen of banken. Op 8 maart bekijkt de regressietherapeut de reis die de ziel maakt door meerdere levens en toont aan hoe familiebanden hierbij een belangrijke rol spelen. De avond heeft als thema De reis van de reïncarnerende ziel. Woensdag 8 maart. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: € 15,-. Met maaltijd: € 32,50. Reserveren: www.ophodenpijl.nl. Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Open dag Terre des Hommes

DELFT - Op dinsdag 14 maart houdt Terre des Hommes Delft een open dag om bekendheid te geven aan de winkel voor een breder publiek. Dat gebeurt bij haar winkel aan de Nieuwe Langedijk 33, van 10.30 tot 16.00 uur.

Zoekdienst in licht van
verkiezingen

DELFT - Het thema van de maandelijkse zoekdienst van zondag 5 maart is 'Jouw stem maakt verschil?' In het licht van de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer wordt geen stemadvies gegeven, maar wel met elkaar nagedacht over onze stem en plek in de samenleving. Maakt onze stem verschil? Welke invloed hebben we op wat er gebeurt, dichtbij of veraf? De zoekdienst wordt geleid door Ds. Cees van Duijn en wordt gehouden in inloophuis de Jessehof (Burgwal 50) en begint om 13.00 uur. Het duurt een uur. Zie ook facebook.com/tijdvoorGod.

Taoïstische Tai Ch kunsten

DELFT - Iedere donderdagavond, van 20:00 tot 22:00 uur, wordt er bij de Taoïstische Tai Chi Vereniging in Delft geoefend in Willem Felsoord, Linneauspad 6. Op 2 maart is er Open Huis en dat is tevens de start voor een nieuwe beginnersklas. Zie ook www.taoist.org/nl voor de lestijden en -dagen in Delft.

Reageer als eerste
Meer berichten