Logo delftsepost.nl


Nico Verstraten en zijn vrouw vierden hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Marja van Bijsterveldt bracht hen een bloemetje. Ook Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft vierde het feest mee.
Nico Verstraten en zijn vrouw vierden hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Marja van Bijsterveldt bracht hen een bloemetje. Ook Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft vierde het feest mee.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Wilgenbosjes onderhouden

DELFT - Op zaterdag 11 maart organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een ochtend ten behoeve van het in stand houden van de wilgenbosjes ten zuiden van Delft. Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen op de hoek Abtswoude en Vietnampad in Delft. Bij regen vindt deze activiteit geen doorgang. Meer informatie: 015–262 27 79 of via afdelingDelfland@knnv.nl.

Verbeteren waterkwaliteit Tanthof

DELFT - In Tanthof in Delft is de waterkwaliteit niet goed. Er zijn klachten over kroosvorming, vuilophoping en stank. Dat komt doordat er teveel bladeren en uitwerpselen van honden in het water aanwezig zijn. Door de dikke laag kroos kunnen allerlei planten en dieren hier niet meer leven. En juist die planten en dieren zijn nodig voor schoon en helder water. Bovendien stroomt het water slecht door, zodat het kroos zich ook niet over de rest van het water kan verspreiden. Om de situatie te verbeteren gaan het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Delft hier nu gezamenlijk aan de slag. Delfland gaat de doorstroming verbeteren door het plaatsen van een pomp aan de Bagdadstraat en aan de Lambarenestraat en het vergroten van een duiker onder de Kalfjeslaan. Voor het plaatsen van de pomp aan de Lambarenestraat zullen er een aantal bomen worden gekapt. Op woensdag 8 maart is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum de Hofstee (Sandinoweg 149).

Alzheimer café

DELFT - In het Hampshire Hotel Centre Delft wordt op maandag 13 maart om 19.30 uur het Alzheimercafé Delft gehouden. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Aanmelden is niet nodig. Inloop vanaf 19.00 uur.
Het adres van het hotel is Koepoortplaats 3. Voor meer informatie: tel. 015 – 76 00 230 of www.alzheimer-nederland.nl/dwo

Belasting
aangifte

DELFT - CNV organiseert in Zuid-Holland verschillende bijeenkomsten om mensen te helpen met hun belastingaangifte. Elk jaar laten duizenden mensen hun belastingformulier door vrijwilligers van CNV Belastingservice invullen. Op deze zittingen kunnen mensen terecht voor de aangifte inkomstenbelasting en aanvragen en wijzigen van toeslagen. Elke Nederlander moet zijn of haar aangifte over 2016 vóór 1 mei 2017 doen. In Delft is de bijeenkomst in de Marcuskerk aan de M. ter Braaklaan 2 (hoek Voorhofdreef) op 16 maart om 13.00 en 19.00 uur. Aanmelden kan via www.cnv.nl/belastingservice.

Politiek Café ondernemers

DELFT - MKB Delft houdt in samenwerking met MKB Nederland op 9 maart van 20.00 tot 22.00 uur een politiek café voor ondernemers. Aan de hand van 3 stellingen (thema ondernemerschap, werkgeverschap en arbeidsmarkt) wordt een mening gevraagd aan diverse Delftse politici. Iedereen is welkom in de postkamer van 't (oude) postkantoor aan de Hippolytusbuurt 14. Aanmelden en meer informatie via www.mkbdelft.nl

Informatie over spoorzone

DELFT - Op 14 maart wordt in buurthuis De Wending aan de Raamstraat 67 een informatieochtend gehouden met als onderwerp de verandering in de wijk door de werkzaamheden in de spoorzone. Een medewerker van de gemeente geeft een toelichting. De bijeenkomst wordt gehouden omdat er in de buurt veel vragen leven over de werkzaamheden en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Omgaan met smartphone

DELFT - SeniorWeb geeft in maart de cursus Omgaan met Android Smartphone. Deze cursus leert deelnemers in vier lessen omgaan met een Android Smartphone (geen iPhone). De vier lessen vinden plaats in het leslokaal in activiteitencentrum De Wipmolen aan de Prof. Krausstraat 71. De lessen zijn op de vrijdagen 10, 17, 24 en 31 maart 2017 van 9.30 tot 11.30 uur. Aan de orde komen handige instellingen, bediening, bellen/sms'en en foto's/video's maken, maar ook veiligheid. De cursuskosten bedragen €61,00 inclusief materialen. Leden van SeniorWeb betalen €55,00. Opgeven of informatie: delft.seniorweb.nl/cursussen onderwerp "Smartphones" of tel. 06-519 193 03.

Schoolmusical

DELFT - Kinderen uit de groepen 6 en 7 van de Cornelis Musius School, de Parkschool en de Freinetschool hebben hard gewerkt aan een musical. Tien woensdag-middagen is er intensief en met veel enthousiasme gerepeteerd. Ze staan in maart twee keer op de planken voor publiek. De titel van de musical is: 'The making of'. Theater-docenten Jo Creemers en Annette de Mos van het Merlijntheater en zangpedagoge Petra Weijers (koorschooldelft) hebben de productie met veel plezier begeleid. Op woensdag 22 maart is er om 15.00 uur in Het Meisjeshuis (Oude Delft 112) een voorstelling. Reserveren is verplicht en kan via info@latertheater.nl. Om 19.00 uur is de show in de Schuilkerk aan de Bagijnhof 21. De entree bedraagt 5 euro (kinderen 3 euro).

Longpunt

DELFT - Dinsdag 14 maart wordt het Longpunt gehouden in Woonzorgcentrum "Die Buytenweye" aan de Chopinlaan 9. Dit keer wordt de bijeenkomst verzorgd door zowel een diëtiste, fysiotherapeut, longverpleegkundige, een praktijkondersteuner huisarts en een logopediste. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 tot 16.00 uur.

Vogelexcursie

DELFT - Ontdek met gidsen van IVN Delft e.o. welke weidevogels en watervogels er leven in en rond de Delftse Hout. Op zondag 12 maart is er een vogelexcursie bij het hoge uitzichtpunt en bij het vogelscherm. Tegelijkertijd is er een Natuurontdektocht voor de jeugd. Met jeugdgidsen van IVN en De Delftse Natuurwacht leren kinderen goed te kijken en te luisteren naar de verschillen tussen de vogels. Er zijn speciale opdrachten gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De start is om 14.00 uur bij de ingang van Camping Delftse Hout, Korftlaan 5 in Delft. Deelname is gratis. Voor informatie: www.ivn.nl/delft.

Poppentheater

DELFT - Poppentheater Poppen en Meer speelt zaterdag 11 maart de familievoorstelling 'Het mysterie van de moestuin'. Professioneel poppenspeler Carla Vis speelt tuinierster Josefien. Als Josefien een paar dagen weg is en Fabian op haar tuin past, gaat er van alles mis. Blijft er nog wat van haar tuin over? Een programma met muziek, licht en geluidseffecten. Aanvang: 15.00 uur. Adres: Immanuelkerk, Schoemakerstraat 1. Er zullen diverse stands zijn waar lekkere dingen en moestuin gerelateerde artikelen verkocht worden. Kaartjes kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via poppentheatervoormalawi@gmail.com. De opbrengt van de voorstelling gaat naar een ontwikkelingsproject in Malawi. Komende zomer slaat een groep van 33 jongeren en volwassenen uit verschillende kerken in Delft de handen inéén voor Malawi.

Vogels kijken

DELFT - Ook dit voorjaar organiseert de Vogelwacht Delft weer een cursus Vogels kijken voor beginners. De cursus wordt gehouden op 5-12-19-26 april, om 19.30 uur in de Natuurschuur aan het Linneauspad te Delft. Elke avond wordt gevolgd door een praktijkexcursie in het gebied rond de Delftse Hout, op de zaterdagochtenden erop volgend, om 7.00 uur. Aan bod komen onderwerpen als vogelherkenning, vogelgroepen, broedvogels en een avond met overige onderwerpen; na de pauze gaan we het geleerde oefenen, met behulp van eigen beeldmateriaal. De kosten bedragen, inclusief syllabus, €30,- voor leden, en €40,- voor niet-leden. Opgeven bij P. Elfferich: elfferich13@hetnet.nl.

Singer-songwriters Festival voor stichting De Opkikker

DELFT - Op zaterdagmiddag 21 oktober organiseert Fundraiser Eventz in samenwerking met het Rietveld Theater in Delft de eerste editie van het Singer-/Songwriter Festival. Met onder meer Clean Pete. Twee zielen, één gedachte. Een voor de hand liggende veronderstelling als je de tweeling Loes en Renee Wijnhoven hoort. Dat hun Nederlandstalige folkpop zou matchen met de electro-achtergrond van producer Arne van Petegem leek minder logisch. Toch kwamen de overeenkomsten snel aan het licht in de Antwerpse thuisstudio van Arne. Ook T.B. Florusse is van de partij. Op 20 mei 2016 verscheen de eerste volledige plaat A Different Man op alle online muziekdiensten en haalde diezelfde dag nog een 52ste notering in de iTunes Album Top-100 voor Nederland. Celeste Liberty is een 20-jarige singer-/songwriter die gevoelige luisterliedjes speelt, geïnspireerd door Taylor Swift, Ed Sheeran, Nina Nesbitt en Gabrielle Aplin. Al eerder stond zij op festivals als Big Rivers. DJ Popta draait al sinds 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdige muziekliefhebber met diepgaande kennis van alles waar een groove in zit. Naast de bovenstaande artiesten zullen er diverse activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, waaronder schminken, verkleden, knutselen en een clown.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Rietveld theater: www.rietveldtheater.nl.

De opbrengst van dit evenement zal worden geschonken aan stichting Opkikker. Stichting Opkikker verrast zo'n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.

Kijk voor meer informatie op www.opkikker.nl

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten