Logo delftsepost.nl


Squonk plays Genesis.
Squonk plays Genesis.
kort nieuws regio

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Man, voel je de strijd!

DELFT - Christelijk Mannencomité Delft houdt op 25 maart een Mannendag. Ron van der Spoel en Wim Hoddenbagh spreken met de deelnemers over het verlangen naar gerechtigheid en over de geestelijke strijd die dat op allerlei terreinen in het leven met zich meebrengt. Het is de 21ste Mannendag die gehouden wordt. De bijeenkomst is van 9.30 tot 16.00 uur in de Aula van het CLD, Molenhuispad 1 in Delft. De toegang bedraagt 18,-. Dat is inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden via info@cmdelfland.nl of Gertjan Hordijk tel. 015-3693596. Meer informatie via www.cmdelfland.nl.

Lezing over Reformatie

PIJNACKER - Op dinsdag 14 maart 2017 verzorgt historicus Sander Wassing voor het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker (HGOP) een lezing over '500 jaar Reformatie in Pijnacker; Sporen van 'Lutherye' op het Hollandse platteland'. Niet-leden zijn welkom en betalen 5 euro. Maarten Luther, de grote voorman van de Reformatie, maakte op 31 oktober 1517 maakte zijn beroemde 95 stellingen openbaar en bracht hiermee een blijvende scheuring teweeg in kerkelijk Europa. Ook in Pijnacker wordt niet voorbijgegaan aan het Lutherjaar. In de omgeving van Pijnacker 'Lutherde' het volop gedurende de jaren na 1520. Welke risico's liepen mensen die sympathiek stonden ten aanzien van zijn idealen? Hoe ontwikkelde de Reformatie zich in Pijnacker gedurende het laatste kwart van de zestiende eeuw? Deze en andere vragen komen tijdens de lezing uitgebreid aan de orde. De lezing is in De Acker, Park Berkenoord 2 in Pijnacker. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor nadere informatie: www.hgop-pijnacker.nl.

Huiskamer
festival

NOOTDORP - Zaterdag 25 maart is het eerst huiskamerfestival Nootdorp. Het thema van deze eerste editie Nu of Noot is 'Over de grens'. Het publiek volgt een route langs drie huiskamers. In elke huiskamer is een voorstelling van een half uur. Daarna hebben deelnemers de tijd om naar de volgende huiskamer te lopen. In de ene huiskamer klinken Franse chansons van Tess et les Moutons. Tess en haar gitarist halen een klein stukje 'Vie Parisienne' naar Nootdorp. In de tweede huiskamer is een Celtic Experience. Dorpsgenoot en verhalenvertelster Linda Vaandering neemt het publiek mee in haar verhaal naar een tijd waarin de 'Fairies' of 'Little People' een grote rol spelen. In de derde huiskamer draait de tragikomische film 'Ton gaat kamperen' van theatergezelschap Kassys. Bezoekers maken kennis met de ogenschijnlijk zachtaardige maar wereldvreemde Ton, die wel een heel eigen wijze van kamperen heeft.
Tot slot komen alle bezoekers samen op de eindlocatie, waar de Braziliaanse band Bossame, met dorpsgenoot en bassist Jan Willem Genuit, de zomertijd inluidt. Aanvang: 19.30 uur. De vier voorstellingen kosten samen 15 euro. Kaartjes bestellen via nuofnootfestival@gmail.com. Meer informatie op www.facebook.com/NuofNoot

Lezing over
antroposofie

SCHIPLUIDEN - Op 15 maart is fysiotherapeute Annette Lansink te gast bij Op Hodenpijl. Ze staat stil bij de antroposofische, meer holistische benadering, van fysiotherapie. Annette Lansink deed ervaring op in verschillende antroposofische gezondheidscentra. Ze heeft zich verdiept in de werking van klankschalen, meditatie en massage. Ze behandelt kinderen aan de hand van verhalen en beelden, toegespitst op de constitutie en het temperament van het kind. In de lezing gaat Lansink in op het antroposofisch mensbeeld en de verschillen tussen de reguliere en antroposofische fysiotherapie. Lansink demonstreert daarnaast massagetechnieken die onderdeel zijn van de vorm van fysiotherapie.Aanvang: 20.00 uur. Prijs: €12,- (met maaltijd €29,50). Reserveren: www.ophodenpijl.nl. Adres: Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.

Squonk plays Genesis

NOOTDORP - 'Met je ogen dicht zou je zweren dat ze het zelf zijn!' Een mooier compliment kun je als Delftse Genesis tributeband niet krijgen. Het gebeurde toetsenist Clemens Steenweg al verschillende keren, na vertolkingen met zijn band 'Squonk plays Genesis'. Op zaterdag 18 maart staat het gezelschap in Theater CulturA in Nootdorp met 'The Story of Genesis'. De band neemt het publiek mee op een tijdreis door de Genesis-klassiekers: van Firth of Fifth en The Lamb Lies Down On Broadway, via Entangled en Afterglow naar Mama en No Son of Mine, en heel veel hoogtepunten er tussenin. "Iedereen in de band is al heel lang gefascineerd door de muziek van Genesis", zegt Clemens Steenweg. "We genieten tijdens elk optreden misschien nog wel meer dan ons publiek." Tickets à €17,50 zijn te koop via de site van het theater: www.theatercultura.nl.

Mediapriester

DEN HOORN - In het kader van het 100 jarig bestaan van de Parochie St. Antonius en St. Cornelius Parochie in Den Hoorn vinden er dit jaar diverse activiteiten plaats. Op maandag 13 maart komt om 20.00 uur Roderick Vonhögen naar Den Hoorn. Roderick Vonhögen is mediapriester en tv- presentator van KRO-NCRV. Hij komt vertellen over wat hij gezien heeft bij de Wereld-Jongeren- dagen en bij de vervolgde christenen in China. In Amerika organiseerde hij radio-ontbijtshows en staat hij bekend als Father Roderick. Dit doet hij naast zijn parochiewerk in Amersfoort. Hij is zo ook een voorbeeld van communicatie over het geloof in deze tijd en in de toekomst. Na afloop is er gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten. De bijeenkomst is in de Kapel Maria in den Sonne (ingang: St. Barbarapad). Na afloop napraten in De EénHoorn. Deelname is kosteloos.

ZZP'er v/h jaar

PIJNACKER - De Pijnackerse Manja Wunderink staat dit jaar in de finale van de ZZP'er van het jaar. Met haar bedrijf Divaas Beauty & Brains, dat in Zoetermeer gevestigd is, laat zij vrouwen zien hoe zij met kleine uiterlijke aanpassingen grote innerlijke krachten kunnen ontmantelen. "Alleen al door je mooi te voelen bereik je zoveel meer", aldus Manja. Stemmen kan nog tot 1 april via https://ratecard.io/manja-wunderink/review.

Reageer als eerste
Meer berichten