Logo delftsepost.nl
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Esther Walraven. Foto: Sander Nagel
Esther Walraven. Foto: Sander Nagel (Foto: Sander Nagel)

De Houtloop

DELFT - Atletiekvereniging AV'40 organiseert zondag 19 maart De Houtloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,5 km gedeeltelijk door het park. De start is om 10.30 uur en de deelname is gratis. Om 11.00 uur starten de lopen van de 5, de 10 of 15 km. De deelname hieraan kost €2,00. Deze lopen worden gehouden door de Hertenkamp en de Delftse Hout. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. Het adres van AV'40 is Sportring 12. Zie: www.av40.nl

Geschiedenis lezingen

DELFT - "Belangstelling voor geschiedenis begint bij veel mensen met belangstelling voor de eigen geschiedenis en de eigen omgeving. Als je belangstelling van mensen voor geschiedenis wilt wekken, dan kun je het beste aansluiten bij hun eigen beleving", aldus Delfia Batavorum voorzitter Theo Thomassen. De traditionele manieren hiervoor zijn publicaties, lezingen en excursies. Maar met de opkomst van social media zijn er nieuwe manieren bij gekomen. Op 16 maart vertelt Robert Nederlof zal over zijn zeer succesvolle Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Rens de Graaf is masterstudent Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hij vertelt over zijn ontwerpproject 'Unlock Delft', waarbij hij interactie tussen Delftenaren en de rijke geschiedenis van de stad bevordert. Om 20.00 uur bij De Vak, Westvest 9. Toegang €5,- (leden gratis).

Parkinson Café

DELFT - In Delft is al bijna 2 jaar Parkinson Café Delft e.o. actief. De organisatie komt derde dinsdag van de maand in het restaurant van Sophia Revalidatie Delft bijeen. Op deze deels informatieve en deels heel gezellige avonden komen steeds zo'n 75 bezoekers of meer af. Dat zijn mensen die zelf de Ziekte van Parkinson hebben, of hun mantelzorgers, hun familie of hun zorgverleners. De volgende bijeenkomst is dinsdag 21 maart om 19.30 uur. Het adres is Reinier de Graafweg 1.

Adem en buik

DELFT - Ademtherapeut Borg Diem Groeneveld verzorgt op zaterdag 1 april een workshop 'Adem en zangstem'. Over ademhaling heersen nogal eens misverstanden, zeker of je nu wel of niet met je buik moet ademhalen. In de workshop komen alle misverstanden aan bod, en leren deelnemers hoe je overal in je lijf de ademhaling kunt voelen. En vervolgens zo de koppeling naar goed zingen en goed spreken te maken. De workshop wordt gegeven van 10.00 tot 13.00 uur op het Bagijnhof 21. Aanmelden: www.koorschooldelft.nl/volwassenen.

Job Cohen spreekt

DELFT - Oud-burgemeester en oud-politicus Job Cohen houdt tijdens het Festival Amor Mundi op 18 maart een persoonlijk verhaal over leven en samenleven. Deze zogenaamde Hannah Arendt Vertelling is om 16.00 uur te horen in de Lutherse kerk aan het Noordeinde 4. Het festival wordt georganiseerd door La Scuola in samenwerking met Filmhuis Lumen, Vertelkring Delft en Synagoge Delft. In alle activiteiten staat 'amor mundi' centraal: aandacht, omkijken naar elkaar. Op zaterdag 18 maart is van 16.00 tot 17.15 uur het Lenteconcert o.l.v. Gregor Bak, met medewerking van Job Cohen en het dagkoor.

Alles over scheten

DELFT - Auteur Esther Walraven schreef het boek 'Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken'. Zij weet werkelijk alles over 'edele lichaamsgassen'. Op zaterdag 18 maart vertelt Esther bij Boekhandel Huyser over haar grappige en informatieve boek. Behalve over scheten heeft ze het over de vraag waarom je gaat boeren als je prik drinkt en waarom je blij wordt van chocolade. De activiteit wordt gehouden in het kader van het jubileum van Boekhandel Huyser. Adres: Choorstraat 1. Aanvang: 14.00 uur. Toegang gratis.

Cantatevesper

DELFT - In één van de mooiste kerken van Delft, de Oude Kerk, worden sinds 2000 vespers gehouden waarin de cantates van Bach worden uitgevoerd. Zondag 19 maart wordt 'Widerstehe doch der Sünde' (Weersta toch de zonde) uitgevoerd. De tekst van deze cantate is geschreven door G.C. Lehms. Het is een dreigende waarschuwing die in schrille beelden en kleuren een intimiderend beeld van het kwaad schetst. Deze cantate heeft geen koor, maar alleen een solist (alt Jan Kullmann), musici en organist. Dirigent is Mark Tempelaars. Voorganger is Robin Voorn. Aanvang: 19.00 uur.

Workshop
accordeon

DELFT - Muziekvereniging Prins Hendrik heeft een nieuwe activiteit: workshops voor accordeonisten door Tara Diepeveen. Deze workshops zijn speciaal voor accordeonisten die wekelijks repeteren te veel vinden of samen spelen leuk vinden, maar er niet altijd tijd voor hebben. De workshop is geschikt voor mensen die niet in het orkest zitten en vindt plaats op 21 april. Kosten zijn 5 euro per keer. Aanmelden hoeft niet. Informatie: prinshendrikdelft.nl.

Barokconcert

DELFT - Camerata Delft brengt op zaterdag 18 maart een sprankelend barokprogramma met muziek van Nederlandse en Italiaanse bodem. Componisten als Geminiani, Vivaldi, Corelli en Locatelli lieten hun muziek in Nederland drukken en uitgeven bij beroemde uitgevers als Le Cène en Roger. Ook is een zelden gespeelde sonate voor twee violen 'senza basso' van De Fesch en het originele humoristische strijkkwintet 'Musica notturna della strade di Madrid' van Boccherini te horen. Het concert is bij World Art Delft, Rotterdamseweg 205 in Delft. Aanvang: 20.15 uur. Entree: €20,-. Reserveren: reserveren@cameratadelft.nl of tel. 06-20328700.

Pokerwedstrijd

DELFT - Zondag 19 maart om 14.00 uur is Stadscafe de Waag de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van de gemeente Delft' dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste 10% van alle deelnemers maken ook nog kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren. Inschrijven kan nog via www.onkpoker.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten