Logo delftsepost.nl

Voor hond en baas: wedstrijd Dogdance

Dansen met je hond. Het is een serieuze sport. Op zondag 19 maart vanaf 10.30 uur organiseert KC Delft e.o. samen met Jump-Around-DogSport) een indoor Dogdance-wedstrijd op de Tanthofdreef 10 in Delft.

DELFT - Dogdance-honden laten moeiteloos tien of meer kunstjes laten zien, zoals twist, draai, door de benen weven, pootjes geven, met poten op voeten staan, ergens omheen lopen en op de achterpoten staan. Met deze en nog veel meer oefeningen maken de honden en baasjes een dans op muziek. Alle dansvormen zijn mogelijk, zolang het geen gevaar voor de hond oplevert. Melinda Moor is een van de organisatoren en danst ook met haar hond. Ze vertelt waarom de sport zo leuk is. "Allereerst is de manier van aanleren van de kunstjes heel leuk, omdat wij aan positief trainen doen. We laten de hond een click geluidje horen van een trainings-clicker, daarna krijgt hij een beloning. Het is heel leuk om te zien dat de honden steeds sneller leren en begrijpen wat wij willen. Als de hond een aantal kunstjes heeft geleerd, gaat de baas een nummer uitkiezen en een dans maken waar de kunstjes op uitgevoerd worden. Dat vergt veel training. Sommige baasjes zijn hier een aantal uren per week mee bezig. Iedere hond heeft zo zijn voorkeur voor een bepaald kunstje en daar maken wij gebruik van, zolang de hond en wij er maar vrolijk van worden! Het varieert van een kusje geven tot echt walsen met de hond."

De sport is begin jaren negentig ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen uitgevoerd op muziek. In Nederland werd de eerste wedstrijd in 1989 gehouden, bij Martin Gaus in Lelystad. In Nederland zijn enkele honderden mensen actief in de wedstrijdsport.

Reageer als eerste
Meer berichten