Logo delftsepost.nl


Foto: De Burgemeesters
Foto: De Burgemeesters (Foto: De Burgemeesters)

Koningsnachtevenement Oranjekoorts brengt saamhorigheid

De oplettende kijker was het natuurlijk al opgevallen, de kaartverkoop voor Oranjekoorts Koningsnacht is vorige week van start gegaan. Het jaarlijkse feest op de Markt in Delft keert ook op 26 april terug. Maar in een wat andere vorm dan voorgaande jaren. Het evenement wil saamhorigheid brengen.

DELFT - "Het festivalgevoel speelt wat meer op de achtergrond dit jaar. Het belangrijkste voor de organisatie is het creëren van een gevoel van saamhorigheid, waar zowel de jeugd (vanaf 18 jaar) als de oudere doelgroep toe wordt aangetrokken. Eén groot feestgevoel creëren, is wel wat we nastreven", aldus Guy Verbeek, die met De Burgemeesters de productie van Oranjekoorts voor zijn rekening neemt.

Fout verjaardagsfeestje

Een nieuw concept dus, zo zou je kunnen zeggen. En met een thema. Koning Willem-Alexander wordt vijftig jaar en dat is volgens Oranjekoorts een mooi moment om de Koninklijke Hoogheid even flink in de spotlight te zetten. Vijftig jaar Koning Willem! zo luidt de ondertitel van de derde editie van Oranjekoorts. "We kregen op kantoor dat gevoel van zo'n lekker foute verjaardag, waar iedereen in een kringetje zit. Een bakje borrelnootjes, kaasje, worstje en natuurlijk een biertje uit zo'n kantineglas. Dat gevoel gaan we terugbrengen tijdens Koningsnacht. Maar dan groots natuurlijk en uiteraard gaat het voornamelijk om de gezelligheid, het gevoel van samen met vrienden willen zijn en even genieten van de Oranjegekte."

Huisband

Maar wie de website in de gaten heeft gehouden, viel nog wat op. Er komt een Oranjekoorts huisband. "Ja, dat wordt een band die gedurende de gehele avond terugkomt", vertelt Verbeek. "Want dat is wat het nieuwe concept gaat worden. Niet meer vijf tot zes artiesten die elk een uurtje draaien en dan weer vertrekken. Nee, de hele avond krijg je van alles door elkaar voorgeschoteld. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat een artiest even vijf minuten op het podium staat, een DJ hem overneemt, vervolgens de huisband die het publiek laat springen als nooit tevoren, om vervolgens weer die eerste artiest terug te toveren." Kortom er zit geen enkele rode draad in de line-up, het wordt gewoon de hele avond van alles door elkaar, en feest staat daarbij centraal.

DJ Contest

Staat er dan echt helemaal niets vast? Verbeek: "Jawel, we willen dit jaar Oranjekoorts aftrappen met een DJ Contest. Het eerste uur is voor de winnaar van deze challenge."

Meer informatie over deze DJ contest en Oranjekoorts Koningsnacht is te vinden op www.oranjekoortsfestival.nl

Reageer als eerste
Meer berichten