Logo delftsepost.nl


Ook Ipse de Bruggen lokatie Craeyenburch Nootdorp en dagbesteding Het Eiland deed mee aan NLdoet. Foto: PR
Ook Ipse de Bruggen lokatie Craeyenburch Nootdorp en dagbesteding Het Eiland deed mee aan NLdoet. Foto: PR

Wat is er te doen in delft en omgeving

Repair Café voor de tuin

Nootdorp - Het Repair Café is op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats in basisschool de Regenboog aan de Koninging Julianastraat. 1 in Nootdorp. Dit repair café staat in het teken van het tuingereedschap maar ook andere reparaties kunnen op deze dag plaatsvinden. Meer info: kijk op www.facebook.com/RepairCafePijnackerNootdorp of mail met repaircafepn@gmail.com.

Vier lezingen over historie

Den Hoorn - De Historische Vereniging Oud-Schipluiden houdt op donderdag 23 maart vier korte lezingen over Den Hoorn. De bijeenkomst vindt plaats in de Hoornbloem, Koningin Julianaplein in Den Hoorn, aanvang 20.00 uur. Achtereenvolgens wordt er verteld over de rijtjeshuizen in het dorp uit de periode 1875-1940, de 100-jarige kerk, de bakkers van Den Hoorn en Schipluiden en de Wennerkerkade en Tanthofkade, in het verleden belangrijke paden voor schoolkinderen en kerkgangers. De vier lezingen, die verzorgd worden door leden van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden, worden rijk geïllustreerd. Belangstellenden zijn welkom.

Braderie en rommelmarkt

Pijnacker - Bij De Poort in Pijnacker wordt zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.00 uur een braderie en een rommelmarkt gehouden. Te koop: boeken, platen, elektra, huishoudelijk, speelgoed, klein meubel. Voor de kinderen: knutselen, schminken, glittertattoo, springkussen
Verse Pijnackerse producten: bloemen, planten, komkommers, paprika's, tomaten, appels, sinaasappels. De veiling start om 10.30 uur.
Het adres is Park Berkenoord 2 in Pijnacker. Meer informatie: www.depoortpijnacker.nl.

Concert van Caecilia

Schipluiden - Muziekvereniging Caecilia uit Schipluiden geeft zondag 19 maart een groots en spraakmakend concert. Vanaf 14.00 uur speelt ze op de schilderijententoonstelling van Modest Moussorgski in de Rooms-Katholieke kerk aan de Burgemeester Musquetiersingel 56 in Schipluiden. Toegang is vrij. Daarnaast speelt het harmonieorkest van Caecilia stukken van Gustav Holst, Aaron Copland en Paul Dukas. Na de pauze neemt de fanfare van Pius X uit Poeldijk plaats. Zij speelt Hymn of the Highlands van Philip Sparke.

Expo over ecologische verbinding

Regio - Provincie Zuid-Holland investeert in de ecologische kwaliteit van recreatiegebieden in Midden-Delfland. Het natuurgebied 'De Vlaardingse Vlietlanden' wordt verbonden met 'De Ackerdijckse Plassen' en deze ecologische verbinding loopt door de recreatiegebieden 'Woudhoek' en 'Holierhoek'. De ecologische verbinding wordt ingericht voor een aantal bedreigde diersoorten, waaronder de noordse woelmuis. Staatsbosbeheer heeft in opdracht van de provincie een schetsontwerp hiervoor gemaakt die te zien is in een tentoonstelling. Op donderdag 16 maart houdt Staatsbosbeheer van 16.00 tot 20.00 uur een informatieve tentoonstelling in Natuurcentrum de Boshoek om het ontwerp voor de ecologische verbindingszone (EVZ) toe te lichten. Het adres is Bospad 3 in Schiedam. We willen u van harte uitnodigen om deze tentoonstelling te komen bekijken.

Concert Op
Hodenpijl

Schipluiden - Blazersensemble La Spiritata speelt op zondag 19 maart het meesterwerk de Schepping van componist Frans Joseph Haydn. De aanvang is 12.00 uur en kaarten kosten vijftien euro (met lunch 29,50 euro) Reserveren kan op www.ophodenpijl;nl. Het muziekstuk wordt gespeeld in de voormalige kerk van Op Hodenpijl en onder leiding van dirigent Marco Bons. De Schepping of die Schöpfung (De Schepping, Hoboken-Verzeichnis XXI/2) wordt beschouwd als het meesterwerk van Franz Joseph Haydn. De Oostenrijkse componist is bekend om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van strijkkwartetten. Samen met Mozart en Beethoven vormt hij de eerste Weense School. Oorspronkelijk is het een muziekstuk voor orkest en koor, maar op 19 maart hoort men een bewerking voor een blazersensemble. In deze voorstelling staat het Bijbelse scheppingsverhaal centraal. Uitvoerenden zijn blazersensemble La Spiritata, verteller is Arjen Uittenbogaard en Marco Bons vervult de rol van dirigent. Deze editie van Klassiek op Zondag is een echte familievoorstelling, een verhaal voor kinderen van alle leeftijden.
Elke derde zondag van de maand brengt dirigent Marco Bons nieuwe muzikanten mee voor het programma Klassiek op Zondag. De concerten starten om 12.00 uur.
Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).

Resultaten nachtmetro

Delft - De resultaten van het onderzoek naar de financiële en technische haalbaarheid van een nachtmetro tussen Den Haag en Rotterdam zijn eind vorige week door de RET bekend gemaakt. RET stelt concreet voor aan de samenwerkende gemeenten binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op de vrijdag- en zaterdagnacht de metro één uur langer te laten rijden. Raadslid Richard van Oevelen van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp reageert enthousiast. "Het geeft het nachtleven een impuls, het zal de economie ten goede komen en bovenden wordt het nachtelijke verkeer een stuk duurzamer. In een onderzoek kunnen alle voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen. Geluidsoverlast kan namelijk ook een belangrijke reden zijn om het niet te willen."

Workshop

Delft - Bij Ons Delft houdt op dinsdag 21 maart van 10.00 tot 12.00 uur een workshop voorjaarstukjes maken. Kosten: 18,50 euro. Locatie: Dijkshoornseweg 177 in Delft. Opgeven kan bij Mira Roosenburg 06-57203159 of stuur een mailtje naar miraroosenburg@hotmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten