Logo delftsepost.nl


Delftenaar Robert Jan Stips (Nits) solo in Rietveld Theater

DELFT - Delftenaar Robert Jan Stips staat op donderdag 16 maart voor het eerst met zijn soloprogramma in het Rietveld Theater. Dat werd een keer tijd. "Ik durf het nu aan", zegt hij gekscherend.

"Het is toch anders als de buurman in de zaal zit. Ik vond het vroeger al doodeng om voor mijn tantes in de woonkamer te spelen." Twee uur lang zingt hij repertoire uit de bands waarin hij speelde, zoals Supersister en Nitsm naar ook Golden Earring en Gruppo Sportivo. "Een reis door mijn leven", noemt de toetsenist het. Het publiek kan zelfs verzoeknummers indienen. "Ik krijg soms verzoeken waarvan ik denk 'oh nee, hoe moet dat'. Bijvoorbeeld een elektronisch nummer dat ik naar de akoestische piano moet vertalen. Vaak levert dat juist de verrassendste resultaten op." Een keer werd het nummer 'Spiegelbeeld' aangevraagd. Stips: "Laat ik nou ooit met Willeke Alberti 'Telkens Weer' hebben gespeeld. Dus dat heb ik toen uitgevoerd. Maar wél in de versie van Kleine Viezerik!"

Gelukkig in Delft

Een kleine tien jaar geleden kocht Stips een vervallen grachtenpand in de binnenstad. Hij bouwde er zijn studio. Het gezin woont in het huis aan de binnenplaats. "We hebben het meest onmogelijke huis in Delft in gekocht, maar prijzen ons nog elke dag gelukkig. Mijn dochter maakt op dit moment een werkstuk over de geschiedenis van het huis. Dat heb je niet met een nieuwbouwflatje."

Kaarten: 

Robert Jan Stips speelt 16 maart solo in het Rietveld Theater om 20.30 uur. Kaarten €16,50. Verzoeknummers (Stips moet erop meegespeeld hebben) via info@stips@net.nl. Kaarten via rietveldtheater.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten